Koirarotujen esittely - amerikanbulldoggi | Lemmikille.com
Artikkelikuva

Amerikanbulldoggi (Amerikanpitbulldog)

roturyhmä EI

alkuperämaa USA
rodun syntyaika 1900-luku
alkup. käyttötarkoitus metsästys- ja vahtikoira
nyk. käyttötarkoitus metsästys-, suojelus- ja vahtikoira
elinikä 8-15 v
koko 27-55 kg, 51-68cm
koiria Suomessa koiria Suomessa
Amerikanbulldoggi on jalostettu versio alkuperäisestä englannissa jalostetusta bulldoggista. Amerikan uudisasukkaat käyttivät amerikanbulldoggeja suojelemaan tilojaan pedoilta. Niitä käytettiin myös puumien ja villisikojen metsästykseen ja ne olivatkin hyödyllisiä ja tärkeitä lemmikkejä.

Rodun jalostuksessa on pidetty tärkeimpänä henkistä ja fyysistä terveyttä ja siksi ulkonäkö on pysynyt melko samana vuosisatojen ajan ja äärimmäisiltä ulkonäköominaisuuksilta on vältytty.

Amerikanbulldoggit ovat urheilullisia ja toimeliaita, mutta toisaalta rauhallisia. Ne sopivat niin kotikoiriksi, kuin vahtikoiriksikin. Vaikka amerikanbulldoggit ovat perheen parissa kilttejä, vaaran uhatessa ne ovat valmiita suojelemaan ja puolustamaan laumaansa. Luonteeltaan ne ovat jämäköitä ja itsevarmoja, vieraita kohtaan välinpitämättömiä. Amerikanbulldoggit ovat melko helppoja kouluttaa, eivätkä ne useimmiten ole aggressiivisia muita koiria kohtaan.

Amerikanbulldoggeja käytetään vieläkin metsästyksessä. Niitä voi käyttää myös vahtikoirina ja työkoirina niille mieluisa harrastus olisikin vaikkapa taakanveto.

Koska amerikanbulldoggeja on jalostettu järkevästi, niillä on perinnöllinen, hyvä vastustuskyky, joka suojaat niitä tartuntataudeilta.

Amerikanbulldogille tuotevalikoimastamme:

Ulkoiluun
Pyöräilyavut
Vyötärötaluttimet
• Ihon hyvinvointiin Rasvahappovalmisteet
• Lihaskunnon ylläpitoon Vetzyme B+E

Rotujärjestön sivulta löydät tarkemman rotuesittelyn B+ja lisää tietoa rodun historiasta:
SATHY - Suomen amerikkalaisperäisten työkoirarotujen harrastajayhdistys ry