Artikkelikuva

Australianterrieri

roturyhmä 3, terrierit

alkuperämaa Australia
rodun syntyaika1800-luku
alkup. käyttötarkoitus maatilojen työkoira
nyk. käyttötarkoitusseurakoira, rauniokoira
elinikä14 v
koko5-6 kg, n. 25 cm
koiria Suomessa rekisteröity n. 4000

Rodun perustana ovat englantilaiset terrierit, joita siirtolaiset toivat mukanaan Australiaan. Niitä käytettiin maatiloilla työkoirina joiden tärkein tehtävä oli tappaa pieniä tuhoeläimiä jotka tuhosivat viljelyksiä ja elintarvikevarastoja ja levittivät kulkutauteja, kuten paiseruttoa. Australianterrierit toimivat myös vahtikoirina varoittamassa tunkeilijoista. Rodun jalostuksessa on käytetty mm. dandiedinmontin- ja skyenterriereitä, jotka tuotiin Englannista. Ulkonäköön ei jalostuksessa juurikaan kiinnitetty huomiota, vaan tärkeämpänä pidettiin toimintakykyä ja käyttöominaisuuksia.

Luonteeltaan aussit ovat reippaita, pirteitä, ihmisrakkaita ja useimmiten lapsiystävällisiä ja yhteiskuntakelpoisia. Toisaalta ne ovat myös julkeankin itsevarmoja, eikä pieni koko haittaa niitä silloin, kun reviiriä on puolustettava tunkeilijoilta. Metsästysviettiä on tallella: pihan pienet jyrsijät, matelijat ja pikkulinnut se ottaa hengiltä nopeasti ja tehokkaasti.

Australianterrierit ovat vahvoja, nopeita ja ketteriä. Vaikka ne ovat pieniä, ne kaipaavat paljon liikuntaa ja aktivointia. Agility, toko ja rauniokoiraharrastus ovat omiaan näille energisille, aina valmiille koirille.

Agility
TOKO
Pelastuskoiratoiminta

• Australianterrierin luonteeseen kuuluu vieraista ilmoittaminen, mutta ne kannattaa pienestä pitäen opettaa myös lopettamaan ajoissa.

Australianterrierille tuotevalikoimastamme:

Älypelit
Harjat ja kammat
Trimmausvälineet
• Ihon ja turkin hyvinvointiin Rasvahappovalmisteet
• Yleiskunnon ylläpitoon Vetzyme Yleiskuntotabletti

Rotujärjestön sivulta löydät mm. tarkemman rotuesittelyn ja lisää tietoa rodun historiasta:
Australianterrierikerho ry