Artikkelikuva

Bedlingtoninterrieri

roturyhmä 3, terrierit

alkuperämaa Iso-Britannia
rodun syntyaika 1800-luku
alkup. käyttötarkoitus metsästyskoira
nyk. käyttötarkoitus seurakoira
elinikä pitkäikäinen
koko 8-10,5 kg, n. 41 cm
koiria Suomessa rekisteröidään vuosittain reilusti alle 50

Bedlingtoninterrierit ovat yksi vanhimmista terrieriroduista. Neovat kotoisin Iso-Britannian Northumberlandista ja olivat kaivostyöläisten suosiossa rottien ja muiden tuhoeläinten hävittäjinä. Bedlarit olivat myös pelottomia metsästäjiä niin aukioilla kuin luolissakin ja saman pelottomuuden, raivokkuutensakin takia niitä käytettiin myös raakalaismaisissa koira- ja mäyrätappeluissa. Lammasmaisesta ulkonäöstään huolimatta bedlingtoninterrieriä pidettiin paikallisista terriereistä kylmäverisimpänä.

Bedlingtoninterriereistä jalostettiin myöhemmin salonkikelpoisia ja nyt neovatkin muita terrierejä rauhallisempia. Ne ovat ystävällisiä, älykkäitä ja rohkeita koiria. Bedlarit ovat uskollisia omistajalleen ja kohtuullisen helppoja kouluttaa.

Koska bedlingtoninterrierit ovat energisiä ja nopeita koiria esim. agility sopii niille hyvin. Liikunnasta ja aktiviteeteista kannattaakin pitää huoli, koska pitkästyessään ne saattavat aiheuttaa suurtakin tuhoa ympäristössään. Toisaalta ne eivät tarvitse paljoa tilaa, eli sopivat lemmikiksi pieneenkin asuntoon.

Bedlingtoninterrierille suosittelemme valikoimastamme
turkin hoitoon kaksipuoleinen harja,Vetzyme White Coats-shampoo,
lämmikkeeksi Dobaz Army-pusakka XL (tarkista koko)
automatkoille turvavyö M,(tarkista koko)
 avuksi koulutukseen "Citykoira"-kirja