Koirarotujen esittely - bostoninterrieri | Lemmikille.com
Artikkelikuva

Bostoninterrieri (bostoni, bostis)

roturyhmä 9, seura- ja kääpiökoirat

alkuperämaa USA
rodun syntyaika 1800-luvun loppu
alkup. käyttötarkoitus rotta- ja tappelukoira, seurakoira
nyk. käyttötarkoitus seurakoira
elinikä
koko max 11,5 kg
koiria Suomessa vuosittain rekisteröidään n. 50 kpl

Bostoninterrieri on Yhdysvaltain kansalliskoira. Ne ovat Suomessa ne ovat vielä melko harvinaisia, osittain ehkä sen takia, että pentuja tulee kerrallaan vain n. 3. Niiden juuret ovat alun perin Englannissa, jossa niitä käytettiin koiratappeluissa 1800-luvulla. Rodun risteytykseen käytettiin mm. bulldoggia ja bokseria, jotta saatiin tähän tarkoitukseen sopiva koira.

Bostikset ovat rakenteeltaan vankkoja ja luonteeltaan vilkkaita. Ne ovat lapsirakkaita, ystävällisiä, hyväluonteisia ja erittäin älykkäitä. Tappelukoirataustastaan huolimatta, ne eivät enää ole aggressiivisia tai riidanhaluisia. Bostoninterrierit ovat myös itsepäisiä ja niiden koulutuksessa tarvitaan johdonmukaisuutta ja päättäväisyyttä. Ne ovat myös ilmiömäisen sopeutuvaisia; ne tottuvat uusiin paikkoihin ja tilanteisiin helposti.

Älynsä ja toimieliaisuutensa vuoksi bostoninterrierit sopivat hyvin tokoon ja agilityyn. Ne rakastavat lenkkeilyä, mutta vihaavat kylmiä kelejä, joten pakkasella riittävää lyhyempikin ulkoilu. Ne nauttivat myös vahtikoiran roolista, mutta eivät ole haukkuherkkiä.

Bostoninterrierille suosittelemme valikoimastamme

ulkoiluhetkiin Flexi S,pallonheitin
ihonhoitoon Vetzyme Dry Skin-öljy
autoon turvavyö M (tarkista koko)
koiranilmoille Dobaz sadetakki XL,Dobaz Army-takki XL (tarkista koko)
avuksi koulutukseen "Citykoira"-kirja