Koirarotujen esittely - braccoitaliano | Lemmikille.com
Artikkelikuva

Bracco Italiano (Italianseisoja)

roturyhmä 7, kanakoirat

alkuperämaa Italia
rodun syntyaika 1300-luku
alkup. käyttötarkoitus seisova, jäljestävä ja noutava kanakoira
nyk. käyttötarkoitus seisova lintukoira, seurakoira
elinikä
koko 25-40kg, 55-67 cm
koiria Suomessa rekisteröity n. 250

Bracco italianoja on alun perin käytetty lintujen metsästyksessä. Ennen metsästys tapahtui verkoilla, mutta se sopii myös nykyiseen asemetsästykseen. Rotu on muotoutunut itsekseen ja 1300-luvulta olevissa freskoissa koira kuvataan melko samannäköisenä kuin se nykyäänkin on.

Luonteeltaan bracco italianot ovat tasapainoisia, sitkeitä, oppivaisia, luotettavia, älykkäitä ja lempeitä. Ne ovat helppoja kouluttaa, eikä niiden metsästysvietti ole enää niin kova, että niitä tarvitsisi viedä metsälle. Jos niille tarjotaan riittävästi virikkeitä ja liikuntaa, ne sopivat tavallisiksi kotikoiriksi. Vahtikoiriksi niistä ei ole koska ne suhtautuvat vieraisiin ystävällisesti, joskin hieman epäluuloisesti ja varauksellisesti.

Isännästään bracco italianot ovat mustasukkaisia ja niiden on vaikea sopeutua uuteen ympäristöön. Ne kannattaa pennusta pitäen totuttaa muihin koiriin ja kulkemaan erilaisissa ympäristöissä. Tämä on tärkeää kaikkien koirien kohdalla, mutta varsinkin braccojen kanssa asiaan kannattaa todella paneutua.

Bracco italianolle suosittelemme valikoimastamme

hyvään yleiskuntoon Vetzyme yleiskuntotabletti
luppakorvien hoitoon korvatipat
lenkille Flexi L
ihon hyvinvointiin kumisuka,Vetzyme kalanmaksaöljy
avuksi koulutukseene "Laumanjohtaja"-kirja,Trainer kauko-ohjattava koulutuspanta