Koirarotujen esittely - kiinanharjakoira | Lemmikille.com
Artikkelikuva

Kiinanharjakoira rotutyhmä 9, kääpiö- ja seurakoirat

alkuperämaa Kiina
rodun syntyaika 1700-luku
alkup. käyttötarkoitus seurakoira
nyk. käyttötarkoitus seurakoira
elinikä yli 10 v
koko max. 5,5 kg, 23-33 cm
koiria Suomessa rekisteröity n. 2500

Kiinanharjakoirien arvellaan polveutuvan afrikkalaisesta canis africanuksesta, joita kulkeutui teelaivojen mukana Kiinaan. Ensimmäiset merkinnät karvattomista koirista löytyy Han-dynastian ajalta n. 200 eaa-220jaa. "Kiinalaisiksi koiriksi" kutsutuista koirista kehittyi oma rotunsa 1700-luvulla.

Luonteeltaan kiinanharjakoirat ovat melko omaperäisiä verrattuna muihin kääpiö- ja seurakoiriin. Ne eivät ole kovinkaan miellyttämisenhaluisia, mutta nauttivat läheisyydestä ja kiintyvät perheeseensä, ovat sosiaalisia ja iloisia. Ne ovat omapäisiä, joskin hyväntahtoisia. Ne tuntevat oman arvonsa, ovat temperamenttisia ja esiintyvät mielellään huomion keskipisteenä. Kiinanharjakoirat pitävät leikkimisestä ja leikkivät jopa yksin. Näille ketterille koirille harrastukseksi sopii mm. agility ja koirien ”estehyppely”.

Kiinanharjakoiran kouluttaminen on melko helppoa ja se sopii vaikka ensimmäiseksikin koiraksi. Pienestä koostaan huolimatta niitä ei pidä kohdella ”vauvoina”, vaan antaa niille selkeät rajat kuten isommillekin koirille. Sosiaalisuutensa vuoksi niiden totuttaminen yksinoloon jo pentuna on erittäin tärkeää.

Kiinanharjakoiralle suosittelemme valikoimastamme

ulkoiluun Flexi S,
autoon turvavyö S(tarkista koko)
 ihon hyvinvointiin Vetzyme Dry Skin-öljy,Veytzyme kalanmaksaöljy,
ajanvietteeksi vinkulelu "jänis", purunaru, Dog Tornado,
lämpimäksi vuoteeksi Oval Bed 45 cm,
avuksi koulutukseen   "Citykoira"-kirja 
Tutustu myös koiranvaatevalikoimaamme!