Artikkelikuva

Portugalinvesikoira

roturyhmä 8, vesikoirat

alkuperämaa Portugali
rodun syntyaika satoja vuosia vanha rotu, ei tarkkaa tietoa
alkup. käyttötarkoitus apuna kalastajille
nyk. käyttötarkoitus seura- ja harrastuskoira
elinikä
koko 16-25 kg, 43-57 cm
koiria Suomessa koiria Suomessa

Portugalinvesikoira on satoja vuosia vanha rotu ja niitä pidetään muiden vesikoirien kantarotuna. Ne ovat olleet hyvin tärkeitä apulaisia kalastajille. Portugeesit kuljettivat verkkoja, vartioivat veneitä, kuljettivat tavaraa ja viestejä veneiden ja mantereen välillä ja pyydystivät verkoista karanneita kaloja. Portugalista rotu kulkeutui muualle Eurooppaan keskiajalla laivaliikenteen mukana.

Luonteeltaan portugalinvesikoirat ovat iloisia, ystävällisiä ja ahkeria koiria, joskin hieman itsepäisiä. Neovat älykkäitä, oppivaisia ja tarkkaavaisia, sinnikkäitä ja temperamenttisia. Ne sopivat hyvin perhekoiriksi ja ovat mielellään mukana kaikissa puuhissa, mutta vieraisiin ne saattavat suhtautua, ainakin aluksi, pidättyvästi. Varsinkin nuoret koirat kaipaavat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja. Joissakin yksilöissä saattaa ilmetä vahtimisviettiä.

Koska portugalinvesikoirat ovat rohkeita ja rasitusta kestäviä, ne sopivat moneen koiraharrastukseen. Niillä on myös erinomainen näkö- ja hajuaisti. Toko, agility, verijälki, vesipelastus ja jopa sienestys ovat hyviä lajeja portugalinvesikoiran kanssa. Hiljattain ne saivat takaisin palveluskoiraoikeudet. Portugalinvesikoirat ovat erittäin hyviä uimareita ja osaavat jopa sukeltaa.

Portugalinvesikoiralle suosittelemme valikoimastamme

yleiseen hyvinvointiin Vetzyme yleiskuntotabletti   Vetzyme kalanmaksaöljy,
lenkille mukaan Flexi M
ihon ja turkin hoitoon Vetzyme tervashampoo
hampaiden hoitoon hampaidenhoitosetti
avuksi koulutukseen Laumanjohtaja-kirja   naksutin,
lepohetkiin Oval bed 65 cm
herkutteluhetkiin aito kinkunluu