Koirarotujen esittely - ranskanbulldoggi | Lemmikille.com
Artikkelikuva

Ranskanbulldoggi

roturyhmä 9, seura- ja kääpiökoirat

alkuperämaa Ranska
rodun syntyaika 1880-luku
alkup. käyttötarkoitus tappelu- ja rottakoira
nyk. käyttötarkoitus seurakoira
elinikä
koko 8-14 kg, 35 cm
koiria Suomessa koiria Suomessa

Ranskanbulldogit polveutuvat tiibetinmastiffista, kuten muutkin bulldogit. Makedonialaiset kehittivät niistä lyhytkarvaisia vahti- ja sotakoiria, makedonindogeja. Englannissa niitä alettiin kutsua "Bretagnen tappelupukareiksi". Koirat olivat suuria ja hurjia ja niitä ruvettiin myöhemmin risteyttämään muiden, pienempien rotujen kanssa. Ranskaan ensimmäiset pienet bulldogit tulivat nottinghamilaisten pitsinnyplääjien mukana. Niiden risteyttämistä jatkettiin pienten ranskalaisten rotujen kanssa. Ulkonäkö ja rakenne pysyivät samana, mutta koko pieneni entisestään. Pitkään ranskanbulldogit olivat erityisen suosittuja työläisperheissä ja niitä käytettiin yleisesti rottakoirina.

Luonteeltaan ranskanbulldogit ovat iloisia ja leikkisiä. Ne ovat seurallisia ja viihtyvät hyvin lasten kanssa ja tulevat toimeen myös muiden koirien kanssa. Ranskanbulldogien hyviin piirteisiin kuuluvat myös tarkkaavaisuus, kärsivällisyys ja vähähaukkuisuus.

Ranskanbulldogit ovat nykyään lähinnä seurakoiria. Tästä huolimatta ne on peruskoulutettava hyvin pennusta pitäen. Ne ovat itsepäisiä ja ottavat mielellään johtajan aseman perheessä, jos se niille suodaan. Koulutuksessa on oltava johdonmukainen, kärsivällinen ja ehdoton.

Ranskanbulldogille suosittelemme valikoimastamme

yleiseen hyvinvointiin Vetzyme yleiskuntotabletti   Vetzyme kalanmaksaöljy
lenkille mukaan Flexi M
ihon ja turkin hoitoon kumisuka  Bob Martin Soothing Shampoo
hampaiden hoitoon hampaidenhoitosetti,
avuksi koulutukseen Laumanjohtaja-kirja  naksutin,
lepohetkiin Oval bed 55 cm
autoon turvavyö M,    (tarkista koko)
herkutteluhetkiin aito kinkunluu
Tutustu myös koiranvaatevalikoimaamme