Koirarotujen esittely - shiba | Lemmikille.com

Shiba (inu)

roturyhmä 5, pystykorvat ja alkukantaiset koirat

alkuperämaa Japani
rodun syntyaika hyvin vanha rotu
alkup. käyttötarkoitus metsästyskoira
nyk. käyttötarkoitus seurakoira
elinikä 12 -15 v
koko 8-10 kg, 34-42 cm
koiria Suomessa rekisteröity muutama sata

Shibat ovat yksi vanhimpia koirarotuja ja niiden arvellaan asettuneen Japanin saarille jo ensimmäisten ihmisten mukana. Siboja käytettiin lähinnä lintujen ja muun pienriistan metsästykseen. Koska Japani oli pitkään suljettu ulkomaalaisilta, rodut säilyivät puhtaina ja muuttumattomina varsinkin maaseudulla. Rajojen avauduttua japanilaiset rodut sekoittuivat ulkomaalaisten rotujen kanssa, mutta 1900-luvun alussa alettiin ponnistella alkuperäisrotujen säilyttämisen eteen. Japanilaisista roduista shibat ovat pienimpiä ja samalla Japanin suosituin koirarotu.

Shibat ovat luonteeltaan innokkaita ja itsenäisiä. Ne ovat hyvin älykkäitä ja itsepäisiäkin, eli koulutukseen kannattaa paneutua jo pentuvaiheessa huolellisesti. Koulutus voi olla melko haastavaa. Vieraisiin shibat suhtautuvat arvokkaasti ja usein jopa välinpitämättömästi. Joillakin shiboilla voi olla ongelmia tulla toimeen muiden koirien kanssa.

Nopeutensa, ketteryytensä ja kestävyytensä ansiosta shibat ovat erinomaisia agility-koiria. Ne liikkuvat viehkeästi ja notkeasti.

Shibat ovat kissamaisia koiria. Usein ne ovat nirsoja ruokansa suhteen ja erittäin tarkkoja puhtaudestaan. Shibat puhdistavat itsensä nuolemalla käpäliään ja raajojaan ja oppivat sisäsiisteiksi hämmästytävän helposti.

Shiballe suosittelemme valikoimastamme

yleiseen hyvinvointiin Vetzyme yleiskuntotabletti   kalanmaksaöljy  
lenkille mukaan Flexi S
aktiiviselle koiralle VetzymeActive
ihon ja turkin hoitoon Furminator S
kuivaamiseen Bob Martin lemmikkipyyhe   kertakäyttöiset lemmikkipyyhkeet
hampaiden hoitoon hampaidenhoitosetti
avuksi koulutukseen Citykoira-kirja   Laumanjohtaja-kirja   naksutin
herkutteluhetkiin aito kinkunluu