Artikkelikuva

Snautseri

roturyhmä 2 ,pinserit, snautserit,molossityyppiset ja sveitsinpaimenkoirat

alkuperämaa Saksa
rodun syntyaika 1800-luku
alkup. käyttötarkoitus vahti- ja seurakoira
nyk. käyttötarkoitus seura-, vahti- ja harrastuskoira
elinikä
koko 14-20 kg, 45-50 cm
koiria Suomessa rekisteröity yli 4000

Snautserit ovat kotoisin Saksasta, Baijerin alueelta. Ne polveutuvat suokoirista ja ensimmäiset snautserin näköiset koirat esiintyvät kuvataiteessa jo 1500-luvulla. Nimensä ne saivat 1800-luvulla, kun niitä alettiin kansan parissa kutsua nimellä "Schanuz(er)" = viikset. Koska koirat tulivat hyvin toimeen karjan ja hevosten kanssa, niitä pidettiin talli- ja pihakoirina, jotka paitsi vahtivat, myös pitivät jyrsijäkannat kurissa. Omaksi rodukseen snautserit hyväksyttiin 1850-luvulla. Ensimmäisen maailmansodan aikaan snautsereita käytettiin armeija, poliisin ja Punaisen Ristin apuna ja niiden suosio kasvoi räjähdysmäisesti.

Luonteeltaan snautserit ovat eloisia, iloisia, avoimia, lapsirakkaita ja leikkisiä. Ne ovat omistajalleen uskollisia, mutta vieraisiin ne suhtautuvat aluksi pidättyvästi, jopa ylenkatsoen. Jotkut snautserit ovat arkoja ja pelokkaita tai niillä ilmenee turhan voimakasta vahtimisviettiä. Tämä voi johtaa aggressiivisuuteen tai kaikelle haukkumiseen.

Perusrauhalliset, älykkäät koirat ovat kohtuullisen helppoja kouluttaa. Snautserit kannattaa jo pentuna totuttaa tapaamaan uusia ihmisiä ja eläimiä ja rohkaista niitä, jotta edellä mainituilta ongelmilta vältyttäisiin. Myös eteiskäyttäytymiseen on syytä paneutua: vieraista saa ilmoittaa, mutta sitten ollaan hiljaa ja sivussa.

Snautserille suosittelemme valikoimastamme

lepohetkiin Oval Bed 65 cm
yleiseen hyvinvointiin Vetzyme yleiskuntotabletti   Vetzyme kalanmaksaöljy,
lenkille mukaan FlexiM
turkin hoitoon Exmarid-syväpudistava shampoo
hampaiden hoitoon hampaidenhoitosetti
puhtaanapitoon BobMartin lemmikkipyyhe   kertakäyttöiset lemmikkipyyhkeet
herkutteluhetkiin aito kinkunluu
avuksi koulutukseen Laumanjohtaja-kirja   Citykoira-kirja