Koirarotujen esittely - staffordshirenbullterrieri | Lemmikille.com
Artikkelikuva

Staffordshirenbullterrieri

roturyhmä 3 , terrierit

alkuperämaa Iso-Britannia
rodun syntyaika 1800-luvun loppu
alkup. käyttötarkoitus koiratappelut
nyk. käyttötarkoitus seura- ja harrastuskoira
elinikä
koko 10 - 17 kg, 36-41 cm
koiria Suomessa rekisteröity yli 3300

Staffordshirenterrierien kantaisät on alunperin jalostettu koiratappeluita varten 1700-luvun lopussa. Hiilikaivosmiehet halusivat koiran, jossa yhdistyvät terrierin notkeus ja bulldogin voima. Koirat tappelivat karhuja ja härkiä vastaan. 1800-luvun puolivälissä koiratappelut kiellettiin ja rotu oli kadota kokonaan. Staffordshiren seudulla rotu elvytettiin kaivosmiesten ja ketjuntekijöiden toimesta ja rotu sai nimen "staffordshirenbullterrieri".

Luonteeltaan staffit ovat ystävällisiä, avoimia ja toimeliaita. Ne sopivat hyvin perhekoiriksi, koska tulevat hyvin toimeen lasten kanssa, eivätkä hätkähdä rajummistakaan otteista. Staffordshirenbullterrierit kannattaa jo pentuna totuttaa ja sosiaalistaa muiden koirien kanssa olemiseen, koska vieraisiin lajitovereihinsa ne eivät välttämättä suhtaudu yhtä ystävällisesti kuin ihmisiin. Koirien peruskoulutukseen on paneuduttava erityisen huolellisesti jo pelkästään niiden voimien takia.

Staffit kaipaavat paljon liikuntaa ja ovat yllättävän nopeita ja ketteriä ulkonäöstään huolimatta. Toko ja agility sopivat niille hyvin, jos vain omistajalta riittää kärsivällisyyttä koulutukseen.

Staffille suosittelemme valikoimastamme

lepohetkiin Oval Bed 65 cm
yleiseen hyvinvointiin Vetzyme yleiskuntotabletti   Vetzyme kalanmaksaöljy,
lenkille mukaan FlexiM
turkin hoitoon suka
hampaiden hoitoon hampaidenhoitosetti
puhtaanapitoon BobMartin lemmikkipyyhe   kertakäyttöiset lemmikkipyyhkeet,
herkutteluhetkiin aito kinkunluu
avuksi koulutukseen Laumanjohtaja-kirja   Citykoira-kirja,