Keväinen muistilista | Lemmikille.com

Tassu Kaikki teemat

Keväinen muistilista

Artikkelikuva

Ihana huhtikuu: linnut laulavat, purot solisevat ja koirat ovat kuraisia kuin mitkäkin! Aurinko lämmittää, hanget hupenevat silmissä ja karvapalloja pyörii ympäri huushollia.
Niin se on joka kevät. Rapa lentää ja karva vaihtuu niin kissoilla kuin koirillakin. Harjaaminen, sukiminen tai Furminaattorilla irtokarvan poistaminen parantavat ihon pintaverenkiertoa ja edesauttavat näin kiiltävän, hyvän kesäturkin kasvua.

Vinkki: harjaa kissa tai koira ulkona. Koti pysyy siistimpänä ja irtokarvan voit ripustella vaikkapa kuusen oksiin linnuille pesäntekotarpeiksi!

Vinkki: Jos olet innokas kutoja, kerää talteen yli 3 cm pitkä koirankarva. Koirankarvasta tehdyt sukat tai kintaat ovat erittäin lämpimät ja ihana muisto koirasta.Kehräämöt ottavat vastaan vähintään kilon painoisia eriä koirankarvaa ja sekoittavat niihin lampaanvillaa, joka on pidempikuituista ja sitoo liukkaan ja lyhyempikuituisen koiranvillan. Esim aikuisesta samojedinkoirasta saa vuodessa n. 400 g karvaa.

Jos lemmikin iho on kuiva ja kutiseva karvanvaihdon aikaan voit kokeilla Vetzyme Dry Skin-tabletteja tai –öljyä.  Jos kissan tai koiran karvankasvu on syystä tai toisesta heikkoa tai turkki on laikukas Vetzyme Moalt&Coat auttaa.

Kura-aikana usein toistuvaan pesuun suosittelemme kaiken ikäisille koirille Bob Martinin Gentle-shampoota. Ihon kutinaa hillitsevät Vetzyme Tervashampoo ja Exmarid Syväpuhdistusshampoo

Kissojen omistajien kannattaa muistaa, että kissan leikkauttaminen vähentää keväistä levottomuutta. Mikäli kissa saa ulkoilla, leikkauttaminen on ehdottoman tärkeää siksi, että säästytään vahinkopentueilta. Leikatut kissat myös pysyvät paremmin kodin läheisyydessä ja joutuvat harvemmin tappeluihin kuin leikkaamattomat.

Kissat suositellaan kastroitaviksi 8-12 kk iässä, mutta yläikärajaa ei ole.

Kissojen ja koirien kanssa on mukava käydä pitkillä lenkeillä valoisina iltoina. Tarkista flexien, taluttimien ja valjaiden kunto.

Lue myös artikkeli koiran ja kissan karvanlähtö

Mukavaa kevään odotusta kaikille!

Tassu Muut artikkelit teemasta Kevät