Toukokuu | Lemmikille.com

Tassu Kaikki teemat

Toukokuu

Lämpimät, suorastaan helteiset kelit tulivatkin sitten hieman normaalia aikaisemmin! Lemmikkien kanssa tulee varmasti oltua entistä enemmän ulkona ja liikkeellä. 

Heinikot, niityt ja ruohikot vilisevät punkkeja ja lemmikit saavat niitä helposti. Punkkipannat ja punkkitipat auttavat ehkäisemään niitä, Tick Keyllä saa epämieluisan matkustajan irrotettua helposti ja kokonaan.

Lue lisää aiheesta Lemmikin terveys, punkit, käärmeenpuremat, ensiapu jne.

Jos lemmikin kanssa mielii vesille, pelastusliivit ovat hyvä lisä koiran veneilyvarusteisiin. Hurtan pelastusliiveissä on nostokahva, jolla veden varaan joutunut koira on helppo nostaa ylös. 

Liikenneturva suosittelee koiran kuljettamista auton avoimessa, matkustamoon yhteydessä olevassa tavaratilassa, joka on erotettu matkustamosta turvaverkolla tai –kaltereilla, kuljetushäkissä tai turvavyössä. Umpinaisessa tavaratilassa koiraa ei saa missään tapauksessa kuljettaa. Kannattaa muistaa, että ajettaessa taajamassa 50 km/h 30 kg painoinen koira muuttuu äkkipysähdyksessä 1300 kg painoiseksi ”pommiksi”, joka iskeytyy esim. etupenkkejä vasten, pahemmassa tapauksessa takaraivoosi. Vastaavasti 100 km/h ajettaessa liike-energia muuttaa saman koiran 5000 kg painoiseksi. Oman ja koiran turvallisuuden takia koiraa ei siis kannata pitää vapaana auton matkustamossa ja kuljetushäkkikin pitäisi kiinnittää huolellisesti niin, ettei se törmäyksessä singahda etupenkkeihin tai tuulilasiin.

Hyvä turvavyö on leveänauhainen ja valjasmallinen. Silloin se jakaa törmäysvoiman kohdistumista laajoille alueille ja koiran mahdollisuudet selviytyä kolarista ovat paremmat. Valikoimastamme löydät korkealuokkaiset Karlie-turvavyöt kaiken kokoisille koirille. Valjasta voi käyttää myös tauoilla taluttimen kanssa normaalin koiravaljaan tapaan. Turvavyö on hyvä hankinta etenkin silloin, kun autosi on pieni tai koirasi kulkee usein muitten autoissa, eikä turvaverkon asentaminen tai kuljetushäkin hankkiminen ole mahdollista tai järkevää.

Muistathan pitää koiran kanssa ruoka-, juoma ja jaloittelutuokioita pidemmillä matkoilla ja raikasta vettä saatavilla myös matkan aikana. Matkajuomapullo on kätevä tähän tarkoitukseen.

Lue lisää aiheesta Lemmikin kanssa matkoilla

Tassu Muut artikkelit teemasta Kevät

Kissankuppi Kissanassu 0,25 l

Kissankuppi Kissanassu 0,25 l
4.80 €

Ensiapulaukku kissoille ja koirille

Ensiapulaukku kissoille ja koirille
9.20 €

Elektroninen Punkkipanta

Elektroninen Punkkipanta
15.20 €

Lemmikin matkajuomapullo Jolly 500 ml

Lemmikin matkajuomapullo Jolly 500 ml
6.90 €

Hurtta Pro matkajuomakuppi

Hurtta Pro matkajuomakuppi
25.90 €

2 x PeeWee pellettivessa

2 x PeeWee pellettivessa
70.00 €

Maakoukku koiran kiinnitykseen

Maakoukku koiran kiinnitykseen
6.20 €

Karlie koiran turvavyö M

Karlie koiran turvavyö M
20.40 €

Tick Key punkinpoistaja

Tick Key punkinpoistaja
6.80 €