.: Kaikki teemat

Rapaa ja roiskeita

Rapakelit ovat täällä taas. Koiran kanssa pitää ulkoilla, satoi tai paistoi. Koiran turkki voi haista kuivanakin pahalle, mutta erityisen pahalle se haisee kosteana. 
Rasvan määrä vaihtelee eri kissa- ja koiraroduilla ja yksilöilläkin. Sileä- ja lyhytkarvaisten rotujen turkissa on enemmän rasvaa, kuin vaikkapa villakoirilla tai havaneseilla, joiden turkki on aivan erilaatuinen. Kissojen turkki ei yleensä haise, koska ne puhdistavat itse itsensä.

Koiran turkin pahasta hajusta pääsee eroon pesemällä. Koiraa ei kuitenkaan tulisi pestä ainakaan shampoolla liian usein. Luonnollinen reaktio on rasvan lisääntyvä eritys, mikäli iho alkaa kuivua liikaa ja syntyy kierre. 
Kuivaa koira huolellisesti suihkun ja uimisen jälkeen, jotta paksu turkki ei haudo kosteana. Se on omiaan lisäämään pahaa hajua.

Puhtauden ohella myös ravinnolla on merkitystä. Kovin rasvainen ravinto voi lisätä rasvan eritystä. Kalaöljyjä syövät lemmikit saattavat myös tuoksahtaa kalalle.
Koiran turkin pahaa hajua voi ehkäistä ja vähentää seuraavilla tuotteilla, jotka marraskuun ajan saat erikoishintaan:

Bob Martin Stay Fresh shampoo pesee tehokkaasti ja hellävaraisesti ja se sopii kaikille koirille myös usein toistuvaan pesuun. Uuden teknologian ansiosta shampoo poistaa hajuja entistäkin tehokkaammin ja koirasi turkki pysyy raikkaana pidempään. Se myös suojaa ihoa kuivumiselta. 

Stay Fresh 2 in 1-shampoo on tehokas ja hellävarainen shampoo, joka sopii erityisesti pitkäturkkisten koirien usein toistuvaan pesuun. 
Miedon appelsiinintuoksun ja uuden teknologian ansiosta shampoo poistaa hajua tehokkaammin ja koirasi turkki pysyy raikkaana pidempään. Tuote suojaa ihoa kuivumiselta ja helpottaa pitkän turkin selvittämistä pesun jälkeen.

Jos koirallasi on taipumus kuivaan ihoon, kannattaa kokeilla StayFresh Medicated Shampoota. Se on tehokas ja hellävarainen shampoo, joka sopii kaiken rotuisille koirille myös usein toistuvaan pesuun. Shampoo sisältää luonnollista teepuuöljyä, jolla on antibakteerisia ominaisuuksia ja joka hoitaa kuivaa ihoa.

Aina koiraa ei ehdi viedä suihkuun, vaikka se kipeästi sitä kaipaisikin!
Bob Martinin turkkiin suihkutettava vaahtopesu puhdistaa, hoitaa ja raikastaa, mutta sitä ei tarvitse huuhdella pois: pyyhekuivaus riittää!

Bob Martin lemmikkipyyhe poistaa likaa, irtokarvaa ja hajua ilman vettä. Ne ovat nopea ja helppo tapa pitää lemmikki puhtaana ja raikkaan tuoksuisena! StayFresh-teknologian avulla koirasi turkki myös pysyy raikkaana pidempään.

.: Muut artikkelit teemasta Lemmikki kotona