Tassu Kaikki teemat

Lemmikkien lisäravinteet, tarvitaanko niitä?

Artikkelikuva

Kuten me ihmiset, myös lemmikit saavat yleensä tarvitsemansa ravinteet ja vitamiinit ravinnostaan. Joskus voi kuitenkin olla tilanne, jossa esim. vitamiineja ja öljyvalmisteita kannattaa lemmikille antaa - vaikka vain ihan varmuuden vuoksi. Koska useimmat vitamiinit ovat vesiliukoisia, ne eivät varastoidu elimistöön, eli ns. yliannostuksen vaaraa ei ole.

Pentuaika
Vaikka koiranpentua ruokittaisiin laadukkaalla täysravinnolla, pikkuinen, kasvava koira voi tarvita ravintolisää. erityisesti sinkin puute on yleinen ongelma kasvuikäisillä koirilla. Myös suureksi kasvavien rotujen pennut hyötyvät vitamiinilisistä.

Pentukoirille suosittelemme Vetzyme B+E:tä. Se sisältää mm. B-vitamiineja jotka ovat tärkeitä mm. koiran hermoston kehittymiselle. B-vitamiinilisä vähentää myös koiranpennun kiinnostusta ulosteiden syömiseen. Täältä voit lukea aiheesta lisää: Koira syö kakkaa, koprofagia.

E-vitamiini edistää sydämen ja verenkierron terveyttä ja parantaa koiran omaa immuunijärjestelmää.

Seleeni ja sinkki takaavat terveen kasvun ja auttavat terveen lihaksiston muodostumisessa.

Vetzyme B+E

Kitzyme yleiskuntotabletti sisältää kaikki kissan tarvitsemat vitamiinit ja kivennäisaineet. Kasvavalle, paljon liikkuvalle kissanpennulle ne takaavat elimistön, luuston, lihasten ja turkin terveen ja normaalin kasvun ja kehityksen.

Kitzyme yleiskuntotabletti

Juoksuaika
Juoksujen aikaan narttu menettää rautaa. Jos juoksuaikaan liittyy levottomuutta, B-vitamiini vähentää hermostuneisuutta.

Vetzyme Yleiskuntotabletti sisältää myös rautaa.

Tiineys ja imetys, valeraskaus
Tiineys ja imetys rasittavat kissa- ja koiraemojen elimistöä niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Tiineenä oleva narttu tarvitsee ekstra-annoksen vitamiineja, kivennäisaineita ja hivenaineita jotta myös sen kohdussa kasvavat pennut kehittyvät normaalisti. B-vitamiineista erityisesti foolihappo (B6) on tärkeä: se tukee sikiöiden hermostoputken normaalia sulkeutumista.

Tiineille tai imettäville narttukoirille suosittelemme joko Vetzyme B+E:tä tai Vetzyme yleiskuntotablettia.

Vetzyme B+E
Vetzyme Yleiskuntotabletti.

Tiineille tai imettäville narttukissoille sopii Kitzyme yleiskuntotabletti, jota annetaan kissaäidille maksimiannostus, 6 tbl päivässä.

Kitzyme yleiskuntotabletti 300 kpl

Valeraskauskin saattaa aiheuttaa nartuille stressiä ja levottomuutta. B-vitamiinit rauhoittavat niiden hermoja ja vähentävät stressiä.

Uroskoirat ja astutus
Jos uroskoiraa käytetään astutuksessa, sille kannattaa antaa Vetzyme B+E:tä. E-vitamiini ja seleeni vaikuttavat suotuisasti koiran lisääntymiskykyyn.

Vetzyme B+E

Jos uroskoira stressaa lähistön juoksuista nartuista, B-vitamiinilisä rauhoittaa sitä. Myös Vetzyme yleiskuntotabletti sopii tämän vaivan lievittämiseen.

Ruoansulatuselimistön häiriöt, suolistosairaudet
Varsinkin B-vitamiinien imeytyminen saattaa häiriintyä silloin kun lemmikki kärsii vatsa- tai suolistovaivoista. Niiden saanti kuitenkin edesauttaisi parantumista ja B-vitamiinit ovat muutenkin ensiarvoisen tärkeitä niin kissoille, kuin koirille. Kaikki valikoimassamme olevat lisäravinnetabletit sisältävät B-ryhmän vitamiineja.

Epämääräiset terveysongelmat
Joskus lemmikit voivat kärsiä hetkellisistä, lähes huomaamattomista terveysongelmista. Niiden iho saattaa hilseillä, karva lähteä laikkuina tai kadota silmien ympäriltä. Pienet haavat saattavat parantua hitaasti tai lemmikki voi vaikuttaa alakuloiselta ja väsyneeltä. Jos ei ole syytä epäillä mitään vakavampaa sairautta, kannattaa ottaa vitamiinit ja öljyvalmisteet avuksi ja katsoa, olisiko niistä apua.

Laihtuminen ja väsymys
Vetzyme B+E
Vetzyme Yleiskuntotabletti 240 kpl
Kitzyme yleiskuntotabletti 300 kpl

Karvan huono kunto, kiillottomuus, karvanlähtö
Vetzyme Moalt&coat sopii sekä kissoille että koirille. Erityisesti kissat hyötyvät Moalt&Coat öljystä: suolistoon kertyvän karvan määrä vähenee ja tämä puolestaan parantaa kissan yleistä hyvinvointia.

Vetzyme Moalt&CoatStressi
Lemmikit stressaantuvat erilaisista asioista: muutto, kodin vaihtaminen, näyttely- tai kisamatkat, yksinolo - stressin aiheuttajia on lukuisia. Usein stressioireet poistuvat kun stressin aiheuttaja poistuu tai lemmikki tottuu uusiin paikkoihin ja olosuhteisiin, mutta joskus stressin aiheuttava tekijä on toistuva syystä tai toisesta.

Varsinkin pitkäaikainen stressi saattaa kasvattaa vitamiinien ja antioksidanttien tarvetta. Jos tiedät, että lemmikkisi tulee altistumaan stressille, voit ruveta antamaan sille B- ja E-vitamiinilisää jo hyvissä ajoin. Erityisesti E-vitamiini suojaa monipuolisesti stressin vaikutuksilta.

Vetzyme B+E

Vetzyme Stay Calm -rasvahappovalmiste sisältää kamomillaa, inkivääriä ja valeriaanaa ja se rauhoittaa lemmikkiäsi luonnollisella ja turvallisella tavalla. Stay Calm sopii erittäin hyvin mm. eroahdistuksen lievittämiseen ja yleiseen levottomuuteen esim. automatkoilla.

Vetzyme Stay Calm

Sairastavat ja toipilaat
Kun lemmikki sairastaa tai toipuu pitkäaikaisesta sairaudesta tai leikkauksesta, ravintolisät edesauttavat toipumista. Yleiskuntotabletit ja kalanmaksaöljy sopivat kissoille ja koirille, molemmat edistävät tervehtymistä parantamalla myös lemmikin omaa immuunijärjestelmää.

Vetzyme Yleiskuntotabletti 240 kpl
Kitzyme yleiskuntotabletti 300 kpl
Vetzyme Kalanmaksaöljy

Aktiivisesti harrastavat ja/tai työskentelevät koirat
Metsästys- ja valjakkokoirat, rauniokoirat, opaskoirat, agilitykisaajat... Koirilla on monenlaisia harrastuksia ja töitä. Olipa harrastus tai työtehtävä mikä tahansa, hyvä keskittymiskyky ja hermojen hallinta sekä hyvä lihaskunto ovat kaiken a ja o. Vetzyme B+E antaa koiralle puhtia ja valppautta, pitää yllä aktiivisuutta ja hyvää lihas- ja yleiskuntoa.

Vetzyme B+E

Ikä
Vanhenevan koiran tai kissan elimistön oma vastustuskyky heikkenee iän myötä, eikä niiden elimistö pysty hyödyntämään kaikkia ravinnosta saatavia vitamiineja tai hivenaineita yhtä tehokkaasti kuin nuorempana. Myös ruoka-annosten koko saattaa pienetä iän ja aktiivisuuden vähenemisen myötä. Tästä syystä seniorilemmikille kanntattaa antaa vitamiini- ja hivenainevalmisteita säännöllisesti normaalin ruokinnan lisäksi jotta voit olla varma ravinteiden saannista.

Vetzyme Yleiskuntotabletti 240 kpl
Kitzyme yleiskuntotabletti 300 kpl

Lisää ikääntyvän lemmikin hoidosta ja tarpeista voit lukea täältä: Ikääntyvä lemmikki

Nivelvaivat
Ikääntyneillä lemmikeillä, suurikokoisilla roduilla ja tietysti monilla muillakin kissoilla ja koirilla voi olla nivelvaivoja jotka vaikeuttavat liikkumista ja aiheuttavat niille joskus myös jatkuvaa kipua ja/tai särkyä.

Koirien nivelvaivoja voi helpottaa Flexible Joint -tableteilla joista löytyy myös vahvempi versio vaikeisiin nivelvaivoihin. Flexible Joint -öljy puolestaan sopii myös kissoille ja sitä suositellaan käytettäväksi koirilla joilla on diabetes tai muuten kohollaan olevat sokeriarvot.

Flexible Joint
High Strength Flexible Joint
Flexible Joint -öljy

Nivelvaivoista lisää: Koiran ja kissan nivelvaivat.

D -vitamiini
Paljon puhutaan ihmisten D-vitamiinintarpeesta, koska se on ainoa vitamiini, jota ei saa tarpeeksi ravinnosta. Lemmikeillä tilanne on luonnollisesti sama. Antamalla kalanmaksaöljyä varmistat lemmikkisi D-vitamiinin saannin. D-vitamiini vahvistaa luustoa, takaa sen terveen kehittymisen ja terveyden ylläpidon. D -vitamiini vaikuttaa myös aivojen toimintaan.

Vetzyme kalanmaksaöljy
Super Solvitax kalanmaksaöljykapseli

Vitamiinien ja hivenaineiden hyödyt ja tehtävät lyhyesti:

A-vitamiini
- vaikuttaa suotuisasti näkökykyyn ja hämäränäköön
- vahvistaa luustoa
- tekee hyvää iholle ja limakalvoille
- parantaa vastustuskykyä

B-vitamiinit
- auttavat luovuttamaan energiaa lihaksistosta
- aikaansaavat kiiltävän, terveen turkin
- vähentävät hermostuneisuutta

D-vitamiini
- vahvistaa luustoa
- vaikuttaa aivojen toimintaan

E-vitamiini
- ylläpitää sydämen ja verenkierron terveyttä
- vahvistaa lemmikin omaa immuunijärjestelmää
- vaikuttaa suotuisasti lisääntymiskykyyn
- pitää yllä terveitä energiatasoja

Seleeni ja sinkki
- mahdollistavat terveen kasvun
- auttavat hyvän lihaskunnon muodostamisessa

Täältä löydät kaikki valikoimamme tuotteet, myös mahdolliset tarjoukset:

Koirien lisäravinnetabletit
Koirien ravintoöljyt, rasvahappovalmisteet
Kissojen lisäravinnetabletit
Kissojen ravintoöljyt, rasvahappovalmisteet

Tassu Muut artikkelit teemasta Yleisterveys

Lue artikkeli aiheesta Lemmikkien lisäravinteet, tarvitaanko niitä?

Lemmikille.com / Delivet Oy | Viilaajankatu 5, 15520 Lahti | P. 010 3961800 (ma-to 9-16) | Y1569430-8
| Yritysinfo | Toimitusehdot | Maksutavat | Ota yhteyttä | GDPR tietosuojalausunto