Tassu Kaikki teemat

Vihdoin se koitti - kesäkuu!

Artikkelikuva

Kesäkuussa ulkoilmaelämä houkuttelee niin ihmisiä, koiria, kuin kissojakin. Pihalla on kiva puuhastella, metsään on mukava mennä haistelemaan kesän tuoksuja.

Metsässä kulkiessa pitää muistaa, että koirien irrallaan pitäminen on kielletty maaliskuun alusta elokuun puoleen väliin. Kiinnipitoajan tarkoitus on varmistaa luonnoneläimille rauha niiden lisääntymisaikana. Kiinnipitoaikana koira on pidettävä aina kytkettynä tai siten, että se on välittömästi kytkettävissä. Kiinnipitoaika ei koske alle viiden kuukauden ikäistä pentua tai palvelutehtävässä olevaa koiraa.

Koiraa saa pitää vapaana pihamaalla, puutarhassa tai muulla aidatulla alueella, esim. koirapuistossa. Koirat ovat vikkeliä liikkeissään ja esim. pihalla oleskellessa ei pysty välttämättä koko aikaa koiran liikkeitä vahtimaan. Koiran omankin turvallisuuden kannalta on parasta, että se ei pääse seikkailemaan itsekseen naapurustoon tai autotielle. Jos pihan aitaaminen ei ole mahdollista, juoksuvaijeri tai maakoukku ovat hyviä vaihtoehtoja. Maakoukun paikkaa on helppo vaihtaa, se on helppo ottaa mukaan kyläreissulle tai vaikkapa leirinräalueelle. Täältä ne löytyvät: Maakoukut ja juosuvaijerit.

Koirapuistossa koira saa juoksennella irrallaan lajitoveriensa kanssa ja nyt sosiaalisten rajoitusten hieman hellitettyä niiden suosio ja kävijämäärät varmasti lisääntyvätkin. Vaikka lemmikit saavat olla irrallaan, myös koirapuistoissa on tiettyjä sääntöjä joihin varsinkin tuoreiden koiranomistajien kannattaa tutustua. Niistä lisää jutussa Koirapuistoetiketti.

Kun mennään pitkin metsiä, kolutaan pensaanjuuria ja havistellaan heinikoita, mukaan tarttuu myös niitä ikävämpiä seuralaisia, punkkeja. Punkkipannoista ja niiden sopivuudesta lemmikeille käydään keväisin paljon keskustelua kissa- ja koirapalstoilla. Monet pelkäävät pantojen aiheuttamia mahdollisia iho- tai allergiareaktioita, jotkut ovat huolissaan tehon säilymisestä innokkaalla uimarilla. Jotkut suosivat rokotetta, toisille se tuntuu hinnaltaan turhan korkealta, varsinkin jos lemmikkejä on useampi. Meiltä löydät kätevän ratkaisun: Elektronisella kirppukammalla voit kerätä ulkoloiset elektrostattisesti. Kirppukampa hoitaa myös lemmikkisi turkkia: negatiiviset ionit ja aktiivihappi vähentävät pahaa hajua turkissa ja negatiivisten ionien ansiosta turkki on myös kiiltävämpi kampaamisen jälkeen. Kirppukampa sopii kaikkien lemmikkien, kissojen, koirien ja jyrsijöiden turkin hoitoon, mutta sitä voi käyttää myös ihmishiuksiin jos on pelkoa hirvikärpäsistä tai täitartunnasta.

"Koronakeväänä" on moneen kotiin tullut myös uusi perheenjäsen, suloinen koiranpentu. Koronaviruksen takia sosiaalista kanssakäymistä on jouduttu rajoittamaan samaan aikaan kun kevätpennut ovat tulleet uusiin koteihinsa. Vaikka kyläilyä ei paljoa harrastettaisi vieläkään ja kodin ulkopuolella liikutaan vähemmän, koiranpennun sosiaalistamista ja opettelua yksin oloon ei sovi unohtaa, koska niillä on suuri vaikutus koiran koko loppuelämään ja sen laatuun. Lue lisää koiran sosiaalistamisesta ja sen merkityksestä täältä: Koiranpennun sosiaalistaminen.

Mukavaa kesän alkua kissoille, koirille ja kotiväelle!

Tassu Muut artikkelit teemasta Kesä

Aiheeen tuotteita

Trixie Maakoukku 40 cm

Trixie Maakoukku 40 cm
6.20
◉ Heti varastosta

Xcat -kissanvaljassetti

Xcat -kissanvaljassetti
13.50
◉ Heti varastosta

Trixie ulkovaijeri 5 m

Trixie ulkovaijeri 5 m
9.20
◉ Heti varastosta

Trixie ulkovaijeri 8 m

Trixie ulkovaijeri 8 m
13.50
◉ Heti varastosta

Trixie juoksuvaijeri 15 + 3 m

Trixie juoksuvaijeri 15 + 3 m
24.90
◉ Heti varastosta

Trixie polkupyöräkori, musta

Trixie polkupyöräkori, musta
38.00
◉ Heti varastosta

Biker Set -pyöräilyapu

Biker Set -pyöräilyapu
36.40
◉ Heti varastosta

Lue artikkeli aiheesta Vihdoin se koitti - kesäkuu!

Lemmikille.com / Delivet Oy | Viilaajankatu 5, 15520 Lahti | P. 010 3961800 (ma-to 9-16) | Y1569430-8
| Yritysinfo | Toimitusehdot | Maksutavat | Ota yhteyttä | GDPR tietosuojalausunto