Tassu Kaikki teemat

Koiran lisäravinteet

Koiran lisäravinteet ovat yleistyneet viime vuosina, kun yhä useammat omistajat haluavat varmistaa, että heidän karvaiset ystävänsä saavat kaikki tarvitsemansa ravintoaineet. Vaikka koiranruokavalioon kuuluvatkin jo monipuoliset raaka-aineet, on lisäravinteilla mahdollista tukea koiran terveyttä monin tavoin.

Yksi yleisimmistä syistä lisäravinteiden käyttöön on nivelten terveyden tukeminen. Erityisesti vanhemmilla koirilla voi olla nivelvaivoja, ja tällöin lisäravinteet voivat auttaa lievittämään kipua ja tulehdusta. Useat lisäravinteet sisältävät glukosamiinia ja kondroitiinia, jotka ovat nivelten rakennusaineita ja voivat auttaa palauttamaan niiden toimintakyvyn.

Toinen yleinen syy lisäravinteiden käyttöön on iho- ja turkkiongelmien hoitaminen. Esimerkiksi kalanmaksaöljy sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka voivat auttaa lievittämään ihon kutinaa ja tulehdusta sekä parantamaan turkin kuntoa. Lisäksi probiootit ja prebiootit voivat auttaa tasapainottamaan koiran suoliston bakteerikantaa ja parantamaan sen immuunijärjestelmän toimintaa.

Lisäravinteita on saatavilla myös moniin muihin tarkoituksiin, kuten ruuansulatuksen tukemiseen, stressin lievittämiseen ja yleisen terveyden ylläpitämiseen. On kuitenkin tärkeää muistaa, että lisäravinteet eivät korvaa monipuolista ja ravintorikasta ruokavaliota.

Ennen kuin päätät antaa koirallesi lisäravinteita, on tärkeää keskustella asiasta eläinlääkärin kanssa. Jotkut lisäravinteet voivat olla haitallisia tietyissä tilanteissa tai tietyille koiraroduille, ja eläinlääkäri voi auttaa sinua valitsemaan oikeat lisäravinteet juuri sinun koirallesi.

Lopuksi on hyvä muistaa, että lisäravinteiden käyttö ei ole välttämätöntä, mutta se voi auttaa tukemaan koiran terveyttä ja hyvinvointia. Jos päätät antaa koirallesi lisäravinteita, varmista, että valitset laadukkaat tuotteet ja noudatat annosteluohjeita.

Tassu Muut artikkelit teemasta Koiran terveys

Lue artikkeli aiheesta Koiran lisäravinteet

Lemmikille.com / Delivet Oy | Viilaajankatu 5, 15520 Lahti | P. 010 3961800 (ma-to 9-16) | Y1569430-8
| Yritysinfo | Toimitusehdot | Maksutavat | Ota yhteyttä | GDPR tietosuojalausunto