Tassu Kaikki teemat

Erilaiset kissanhiekat

Kissanhiekka on tärkeä osa kissan hyvinvointia, sillä se mahdollistaa kissan luonnollisen tarpeiden tekemisen sisätiloissa. Kissanhiekkaa on saatavilla monenlaisia, ja jokaisella hiekkatyypillä on omat erityispiirteensä. Tässä artikkelissa tarkastelemme erilaisia kissanhiekkoja ja niiden ominaisuuksia.

Puupelletti kissanhiekka
Puupelletti on yksi suosituimmista vaihtoehdoista kissanhiekan valmistuksessa. Puupelletit valmistetaan usein männystä tai havupuusta, ja niitä käytetään yleensä kuivikkeena eläinten häkkien pohjalla. Puupellettihiekka on ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä se on biologisesti hajoavaa ja sen voi kompostoida.

Kiteinen kissanhiekka
Kiteinen kissanhiekka on valmistettu pienistä kiteistä, jotka imevät nestettä tehokkaasti. Tämä kissanhiekka on helppo pitää puhtaana, sillä se ei tartu kissan tassuihin yhtä helposti kuin muut hiekkatyypit. Kiteinen kissanhiekka ei myöskään haise voimakkaasti, mutta sen haittapuolena on, että se on yleensä kalliimpaa kuin muut hiekkatyypit.

Savirakeet/bentoniitti-kissanhiekka
Savirakeet ovat luonnollisia ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja kissanhiekalle. Savirakeet imevät hyvin kosteutta ja hajua, ja ne voidaan hävittää biojätteenä. Savirakeet ovat myös pölyttömiä, mikä tekee niistä hyvän vaihtoehdon allergisille omistajille. Savirakeiden haittapuolena on niiden paino, mikä tekee niistä raskaampia kuin muut hiekkatyypit, ja ne voivat olla hieman kalliimpia.

Perinteinen kissanhiekka
Perinteinen kissanhiekka on yleisin ja halvin kissanhiekkavaihtoehto. Se on yleensä valmistettu bentoniittisavesta, joka on erittäin imevää. Perinteinen kissanhiekka on myös helppo löytää ja se on saatavana eri hajuisena. Sen haittapuolena on, että se on pölyistä ja voi tarttua kissan tassuihin helposti.

Maissihiekka
Maissihiekka on uusi ja ympäristöystävällinen vaihtoehto kissanhiekalle. Se on valmistettu maissinjyvistä, jotka hajoavat biologisesti, ja se on myös pölytön. Maissihiekka on myös kevyt ja helposti hävittämisen, mutta sen haittapuolena on, että se ei välttämättä ime nestettä yhtä tehokkaasti kuin muut hiekkatyypit.

Silikonihiekka
Silikonihiekka on valmistettu silikonigeelistä, joka imee kosteutta tehokkaasti ja estää hajua. Se on myös pölytön ja helppo pitää puhtaana. Silikonihiekka on kuitenkin yleensä kalliimpaa kuin muut hiekkatyypit, eikä se välttämättä ole yhtä ympäristöystävällinen vaihtoehto.

Kissanhiekkaa valitessa on tärkeää ottaa huomioon kissan ja omistajan tarpeet. Esimerkiksi, jos kissa on herkkä tuoksuille, on hyvä valita hajuton hiekka. Jos taas kissa ei ole herkkä ja omistaja haluaa pitää kodin raikkaana, voi valita hajullisen hiekan.

Kissanhiekan vaihto on tärkeää tehdä säännöllisesti, sillä likainen hiekka voi aiheuttaa kissalle infektioita ja hajuja. Kissanhiekan vaihtoväli riippuu kissan käyttömäärästä, mutta yleinen suositus on vaihtaa hiekkaa vähintään kerran viikossa.

Lisäksi on tärkeää huomioida, että kissanvessa tulee sijoittaa rauhalliseen paikkaan, jotta kissa viihtyy siellä ja käyttää sitä ahkerasti. Kissanvessan säännöllinen siivous auttaa myös pitämään kissan terveenä ja ehkäisee hajujen leviämistä asunnossa.

Tassu Muut artikkelit teemasta Yleistä kissoista

Aiheeen tuotteita

3 x PeeWee -pelletti 5 l

3 x PeeWee -pelletti 5 l
15.00
◉ 2-3 vkoa
-17%

Ultimate Kissanhiekka 4 L

Ultimate Kissanhiekka 4 L
10.50
◉ Heti varastosta

Catokay-kissanhiekka 1.5 Kg

Catokay-kissanhiekka 1.5 Kg
6.80
◉ Heti varastosta

Catokay-kissanhiekka 6-pack

Catokay-kissanhiekka 6-pack
42.00
◉ Heti varastosta
-14%

Lue artikkeli aiheesta Erilaiset kissanhiekat

Lemmikille.com / Delivet Oy | Viilaajankatu 5, 15520 Lahti | P. 010 3961800 (ma-to 9-16) | Y1569430-8
| Yritysinfo | Toimitusehdot | Maksutavat | Ota yhteyttä | GDPR tietosuojalausunto