Tassu Kaikki teemat

Koiran tai kissan korvatulehdus

Artikkelikuva

Oireet:
· Korva haisee pahalle ja sieltä tulee eritettä
· Lemmikkisi raapii sitä, ravistelee päätään tai kulkee pää kallellaan
· Korva kuumottaa ja on punainen
· Korva on kosketusarka

Syyt, hoito ja ennaltaehkäisy

· Bakteeri
Mikäli korvatulehdus on bakteerin aiheuttama, ensiapuna voi kokeilla korvan puhdistamista siihen tarkoitetuilla aineilla. Mikäli tulehdus ei hellitä, eläinlääkäri määrää antibioottikuurin.

Jos koirasi ui paljon tai sitä pestään usein, korvatulehdus on todennäköisempi. Kosteassa ja lämpimässä mm. vedestä tulleet bakteerit lisääntyvät rajusti. Kuivaa koiran korvat huolellisesti aina uinnin ja pesujen jälkeen

· Korvapunkki
Korvapunkin saa kuriin säännöllisellä ja pitkäjänteisellä, päivittäisellä puhdistuksella. Poista pumpulipuikolla erittäin varovasti ja hellästi sekä punkit, että niiden uloste lemmikin korvista. Älä puhdista korvaa liian syvältä. Tarvittaessa korvia hoidetaan apteekista saatavalla lääkkeellä.

Korvapunkit tarttuvat lemmikistä toiseen ja leviävät esim. nukkumapaikoista. Hoida siis kaikki eläimet yhtä aikaa ja pese makuualustat yms. Katso kohta ”korvapunkki”.

· Toistuvat korvatulehdukset voivat olla myös rakenteellinen ongelma, jolloin korvakäytävä on hyvin ahdas ja tukkeutuu jo pienestäkin määrästä vaikkua. Tällaisten korvien puhtaudesta on pidettävä erityistä huolta.

· Luppakorvat tai hyvin karvaiset korvat hautovat korvakäytäviä. Korvakarvat kannattaa trimmata säännöllisesti ja luppakorvaisen lemmikin korvia tuuletella silloin tällöin esim. sitomalla ne ylös.

Tulehtuneitten korvien hoidossa puhdistaminen on hyvin tärkeää, myös lääkekuurin yhteydessä.

Korvatulehduksen hoitaminen ajoissa vähentää koiran tai kissan kärsimyksiä ja näin saatetaan välttää myös korvatulehduskierre, jonka seurauksena lemmikillesi saattaa kehittyä krooninen korvatulehdus, joka vaikuttaa sen tasapainoaistiinkin.


Tassu Muut artikkelit teemasta Koiran tai kissan korvat

Aiheeen tuotteita

M-PETS Eye care 118ml

M-PETS Eye care 118ml
6.20
◉ Heti varastosta

Lue artikkeli aiheesta Koiran tai kissan korvatulehdus

Lemmikille.com / Delivet Oy | Viilaajankatu 5, 15520 Lahti | P. 010 3961800 (ma-to 9-16) | Y1569430-8
| Yritysinfo | Toimitusehdot | Maksutavat | Ota yhteyttä | GDPR tietosuojalausunto