Tassu Kaikki teemat

Matkustaminen lemmikkien kanssa

Artikkelikuva

Kesä on lomamatkojen, mökki- ja sukulaisvierailujen aikaa. Joskus lemmikit jätetään hoitoon, mutta usein ne lähtevät isäntäperheen mukaan matkalle. Kun muistaa pari asiaa, kaikkien reissu sujuu mukavasti.

AUTOMATKAT
Liian usein näkee lemmikkejä irrallaan auton sisätiloissa. Kissa jarrupolkimen alla tai äkkijarrutuksessa takaikkunalta singahtava pienikin koira voi aiheuttaa sinänsä harmittomassa liikennetilanteessa todella pahan onnettomuuden.

Kissoille paras ja turvallisin tapa matkustaa autossa on kuljetuskori. Kissoille on olemassa myös autovaljaat, mikäli lemmikkisi ei viihdy kopassa. Koiraa voidaan myös pitää häkissä tai tavaratilassa, jossa on suojaverkko tai -kalteri. Koiran omalla turvavyöllä se voidaan kiinnittää auton turvavyöhön ja näin kaverisi voi matkustaa penkillä, jos se siihen on tottunut.

Kun auto ei ole liikkeess√§, se kuumenee nopeasti yll√§tt√§v√§n kuumaksi. √Ąl√§ koskaan j√§t√§ lemmikki√§si autoon yksin kovin pitk√§ksi aikaa. Lyhytkuonoiset ja vanhat koirat, sek√§ pennut, ovat erityisen alttiita l√§mp√∂halvaukselle. Joka kes√§ koiria kuolee l√§mp√∂halvaukseen parkkeeratuissa autoissa. Mik√§li poliisi havaitsee kuumuudesta k√§rsiv√§n lemmikin autossa, sill√§ on oikeus murtautua autoon lemmikin pelastamiseksi.

Mikäli koirasi tai kissasi kärsii lievästä lämpöhalvauksesta, juota sille kylmää vettä ja kastele se kylmällä vedellä. Myös kostea, viileä pyyhe auttaa. Jos lemmikki ei toivu, on se vietävä eläinlääkäriin.

Me ihmiset k√§ymme virkist√§ytym√§ss√§ kahvilla, j√§√§tel√∂ll√§ ja virvoitusjuomilla. Jaloittelu ja vessassa k√§yntikin on poikaa. Muistathan tarjota my√∂s lemmikillesi raikasta vett√§ ja mahdollisuuden ulkoiluun, ehk√§ jopa pieneen leikkihetkeen, automatkan aikana. 

VIERAISSA PAIKOISSA
Varmasti oletkin muistanut tarkistaa kyläpaikasta, että esim. koiran mukaan ottaminen sopii isäntäväelle. Koiran viihtymistä uusissa paikoissa helpottavat omat kupit, omat tutut lelut ja ehkäpä oma petikin!

Kesällä ollaan kyläpaikoissakin paljon ulkona. Varsinkin, jos talossa ei ole omia koiria, piha-alueet eivät välttämättä ole aidattuja. Maakoukku on oiva apu: kun ollaan rantasaunalla, koira on hihnassa rantasaunalla ja kun siirrytään terassille, koiran kiinnityspaikka siirretään taas uuteen kohtaan. Koira saa olla porukoissa ja ihmiset voivat rentoutua!

VESILL√Ą
Usein vesillä liikkuva koira tarvitsee ehdottomasti pelastusliivit.
Vaikka koira osaisikin uida, pitkään veden varassa ollessa siltä voivat voimat loppua tai kylmä kangistaa.
Pelastusliiveissä on myös kahva, josta koira on helppo nostaa takaisin veneeseen tai laiturille.

Tassu Muut artikkelit teemasta Matkustus lemmikkien kanssa

Aiheeen tuotteita

Karlie koiran turvavyö L

Karlie koiran turvavyö L
21.80
‚óČ Heti varastosta

Kuljetuskori Atlas 10

Kuljetuskori Atlas 10
22.20
‚óČ Heti varastosta

Ultraääni Hyttyskarkotin

Ultraääni Hyttyskarkotin
9.90
‚óČ Heti varastosta

BF Gear Traveller Open top kuljetuslaatikko

BF Gear Traveller Open top kuljetuslaatikko
127.00
‚óČ Heti varastosta

Intellisafe Hyttyskarkotin

Intellisafe Hyttyskarkotin
26.00
‚óČ Heti varastosta

Kuljetuskori Atlas 20

Kuljetuskori Atlas 20
38.00
‚óČ Heti varastosta

BF Gear Traveller S kuljetuslaatikko

BF Gear Traveller S kuljetuslaatikko
37.00
‚óČ Heti varastosta

Lue artikkeli aiheesta Matkustaminen lemmikkien kanssa

Lemmikille.com / Delivet Oy | Viilaajankatu 5, 15520 Lahti | P. 010 3961800 (ma-to 9-16) | Y1569430-8
| Yritysinfo | Toimitusehdot | Maksutavat | Ota yhteyttä | GDPR tietosuojalausunto