Tassu Kaikki teemat

Koiran ja kissan korvien jatkuva kutina

Artikkelikuva

Korvien ainaiseen kutinaan saattaa olla syynä allergia. Yleisin allergeeni on vehnä. Pidä lemmikkiäsi kaksi viikkoa täysin vehnättömällä dieetillä. Jos kutina häviää, syy on selvä. Jos ei, vie koira tai kissa eläinlääkärille, joka voi tehdä tarkemman tutkimuksen.

Korvapunkki
Korvapunkkia esiintyy lähinnä kissoilla ja on niiden yleisin korvavaivojen aiheuttaja, mutta se voi tarttua myös koiriin ja fretteihin.

Korvapunkit elelevät korvakäytävässä ja useimmiten niitä löytyy lemmikin molemmista korvista. Korvapunkin vaivaaman eläimen korvissa on tumman ruskeaa, tahmeaa, osittain kokkareista eritettä.

Korvapunkki käyttää ravinnokseen kuollutta kudosta ja aiheuttaa kovaa kutinaa korvissa. Hoitamaton korvapunkkitartunta voi aiheuttaa korvassa tulehduksen. Tulehdusvaaraa lisää myös se, että lemmikki raapii ja hinkkaa korviaan.

Korvapunkkien hoidossa on tärkeää hoitaa kaikki eläimet, jotka ovat tekemisissä toistensa kanssa. Myös makuualustat, kuljetushäkit yms. on syytä puhdistaa huolellisesti.

Korvia puhdistetaan joko reseptivapailla tai reseptillä saatavilla puhdistusaineilla ja korvatipoilla. Reseptilääkkeet sisältävät mm. kortisonia. Kostutetulla pumpulipuikolla varovasti hiertäen voi poistaa näkyviä punkkeja ja niiden ulostetta. Joskus tämäkin jo riittää.

Korvapunkin elämänkaari on kolmisen viikkoa munasta aikuiseksi. Se käy kaikki kehitysvaiheensa läpi korvassa ja siksi aktiivista tarkkailua kannattaa jatkaa melko pitkään, jotta punkkivaiva ei huomaamatta pääse uusiutumaan.

Mikäli punkit eivät häviä tai niiden aiheuttama tulehdus ei häviä tai pahenee, vie lemmikkisi lääkäriin.


Tassu Muut artikkelit teemasta Koiran tai kissan korvat

Aiheeen tuotteita

M-PETS Eye care 118ml

M-PETS Eye care 118ml
6.20
◉ Heti varastosta

M-PETS Ear cleaner 118ml

M-PETS Ear cleaner 118ml
6.20
◉ Heti varastosta

Koiran tai kissan korvatulehdus

Artikkeli käsittelee koiran tai kissan korvavaivoja, niiden syitä ja hoitovaihtoehtoja.

Koiran ja kissan korvien jatkuva kutina

Artikkelissa käsitellään koiran tai kissan korvien kutinaan liittyviä ongelmia, niiden syitä ja hoitovaihtoehtoja.

Lue artikkeli aiheesta Koiran ja kissan korvien jatkuva kutina