Tassu Kaikki teemat

Koiran pesu ja vaatetus syyskeleillä

Artikkelikuva

Syksyn mukana tulee märät ja kuraiset kelit. Ulkoilua ei kannata vähentää syyssateiden takia, vaan varustautua kelien mukaan!
Kastuminen on ikävää niin ihmiselle kuin koirallekin. Vesi valuu kylkiä pitkin, tuuli vihmoo ja on kurjaa. Eikä monta kertaa päivässä kastuminen ole edes terveellistä – ei koirallekaan. 

Varsinkin lyhytturkkisille, pohjavillattomille ja pehmeäturkkisille koirille kannattaa ilman muuta harkita sadeasun hankkimista. Sadeasu suojaa myös ötököiltä metsäretkillä ja estää roskien tarttumisen turkkiin. Halutessasi voit suihkauttaa vaatteeseen hyttyskarkotetta.

Kun ilmat tästä vielä viilenevät, paksumpikin takki voi olla paikallaan. Talvella koiranvaatteet suojaavat paitsi koiraa, myös sen turkkia tiesuolalta ja muilta epäpuhtauksilta, jotka saattavat aiheuttaa ihon kutinaa. Vatsaan ja rintaan kerääntyvät lumipaakut ovat myös ikäviä ja vaikeuttavat koiran liikkumista. Talvitakki helpottaa tätäkin ongelmaa.

Pidä koiran vaatteet puhtaina. Puhtaat vaatteet on miellyttävämpi pukea päälle ja niiden käyttöikä pitenee kun ne puhdistetaan säännöllisesti.

Älä naura koirallesi, kun puet sille vaatteen. Koira ymmärtää kyllä, milloin se on naurunalainen ja saattaa kieltäytyä kokonaan vaatteiden käytöstä. Joskus koirat jähmettyvät paikalleen, eivätkä osaa liikkua luontevasti ensi kertaa vaatetta pitäessään. Toruminen tai koiran kurjuuden voivottelu ei kannata, kehu ja palkitse!

Vaatteista huolimatta ravatessa roiskuu ja koko koiran voi joutua viemään kunnon suihkuun. Valikoimissamme on monta hyvää, mietoa shampoota, jotka sopivat kurakeleillä usein toistuvaan pesuun jos tuntuu, että pelkkä vesi ei riitä.

Vinkit pesuun:
- Kastele koiran turkki hyvin kädenlämpöisellä vedellä ja hiero shampoo koko turkkiin. Kasvot voit pyyhkiä shampooveteen kostutetulla pyyhkeellä. Hoitoshampoot kannattaa kammata turkkiin.
- Varmista, että koiran silmiin eikä korviin mene vettä tai shampoota.
- Huuhtele koiran turkki aina huolellisesti. Erityisen tarkkana kannattaa olla haarojen, kainaloiden ja varpaanvälien kanssa.
- Puristele liika vesi turkista ja kuivaa koira huolellisesti. Pitkäkarvaisten koirien turkki kannattaa kammata ja selvittää kosteana.
- Pidä koira pesun jälkeen lämpimässä jotta se ei vilustu.

- Älä käytä koiran pesuun ihmisille tarkoitettuja shampoita. Niissä on usein paljon koiran ihoa ärsyttäviä lisäaineita eikä niiden pH ole koiralle sopiva.

Entäs koti sitten? Lattiat ja huonekalut? 
Korkeajalkaisemmat koirat voi opettaa tassunpesuun ovella olevassa pesuvadissa. Ovensuussa kannattaa pitää myös pyyhettä, jolla turkin ja jalat voi kuivata. Uudessa lemmikkipyyhkeessämme on käsille taskut, jotka helpottavat operaatiota. Pyyhkeen voi pestä koneessa.

Mukavia ulkoilu- ja suihkuhetkiä sinulle ja lemmikillesi!

Tassu Muut artikkelit teemasta Ulkoileminen

Aiheeen tuotteita

Koirashampoo Stay Fresh Original 250 ml

Koirashampoo Stay Fresh Original 250 ml
3.95
◉ Heti varastosta
-50%

Koiran pesu ja vaatetus syyskeleillä

Artikkelissa käsitellään lemmikin ulkoilua syyskeleillä; vaatetusta ja kuraongelmaa.

Lue artikkeli aiheesta Koiran pesu ja vaatetus syyskeleillä