Tassu Kaikki teemat

Keväinen muistilista

Artikkelikuva

Keväällä linnut laulavat, purot solisevat ja koirat ovat kuraisia kuin mitkäkin! Aurinko lämmittää, hanget hupenevat silmissä ja karvapalloja pyörii ympäri huushollia.
Niin se on joka kevät. Rapa lentää ja karva vaihtuu niin kissoilla kuin koirillakin. Harjaaminen, sukiminen tai Furminaattorilla irtokarvan poistaminen parantavat ihon pintaverenkiertoa ja edesauttavat näin kiiltävän, hyvän kesäturkin kasvua.

Vinkki:
Harjaa kissa tai koira ulkona. Koti pysyy siistimpänä ja irtokarvan voit ripustella vaikkapa kuusen oksiin linnuille pesäntekotarpeiksi!

Vinkki:
Jos olet innokas kutoja, kerää talteen yli 3 cm pitkä koirankarva. Koirankarvasta tehdyt sukat tai kintaat ovat erittäin lämpimät ja ihana muisto koirasta. Kehräämöt ottavat vastaan vähintään kilon painoisia eriä koirankarvaa ja sekoittavat niihin lampaanvillaa, joka on pidempikuituista ja sitoo liukkaan ja lyhyempikuituisen koiranvillan. Esim aikuisesta samojedinkoirasta saa vuodessa n. 400 g karvaa.

Jos kissan tai koiran karvankasvu on syystä tai toisesta heikkoa tai turkki on laikukas Vetzyme Moalt&Coat auttaa.

Kura-aikana usein toistuvaan pesuun suosittelemme kaiken ikäisille koirille Bob Martinin Stay Fresh-shampoota. Ihon kutinaa hillitsee Bob Martin Medicated shampoo joka sisältää teepuuöljyä.

Kissojen omistajien kannattaa muistaa, että kissan leikkauttaminen vähentää keväistä levottomuutta. Mikäli kissa saa ulkoilla, leikkauttaminen on ehdottoman tärkeää siksi, että säästytään vahinkopentueilta. Leikatut kissat myös pysyvät paremmin kodin läheisyydessä ja joutuvat harvemmin tappeluihin kuin leikkaamattomat.

Kissat suositellaan kastroitaviksi 8-12 kk iässä, mutta yläikärajaa ei ole.

Kissojen ja koirien kanssa on mukava käydä pitkillä lenkeillä valoisina iltoina. Tarkista flexien, taluttimien ja valjaiden kunto.

Lue myös artikkeli koiran ja kissan karvanlähtö

Tassu Muut artikkelit teemasta Kevät

Aiheeen tuotteita

BencMate pohjavillakarsta M

BencMate pohjavillakarsta M
13.25
◉ Heti varastosta
-50%

Lue artikkeli aiheesta Keväinen muistilista

Lemmikille.com / Delivet Oy | Viilaajankatu 5, 15520 Lahti | P. 010 3961800 (ma-to 9-16) | Y1569430-8
| Yritysinfo | Toimitusehdot | Maksutavat | Ota yhteyttä | GDPR tietosuojalausunto