Tassu Kaikki teemat

Toukokuu

Lämpimät kelit ovat tervetulleita! Lemmikkien kanssa tulee varmasti oltua entistä enemmän ulkona ja liikkeellä. 

Heinikot, niityt ja ruohikot vilisevät punkkeja ja lemmikit saavat niitä helposti. Punkinestotuotteet auttavat ehkäisemään niitä.

Lue lisää aiheesta Lemmikin terveys, punkit, käärmeenpuremat, ensiapu jne.

Jos lemmikin kanssa mielii vesille, pelastusliivit ovat hyvä lisä koiran veneilyvarusteisiin. Hurtan pelastusliiveissä on nostokahva, jolla veden varaan joutunut koira on helppo nostaa ylös. 

Liikenneturva suosittelee koiran kuljettamista auton avoimessa, matkustamoon yhteydessä olevassa tavaratilassa, joka on erotettu matkustamosta turvaverkolla tai –kaltereilla, kuljetushäkissä tai turvavyössä. Umpinaisessa tavaratilassa koiraa ei saa missään tapauksessa kuljettaa. Kannattaa muistaa, että ajettaessa taajamassa 50 km/h 30 kg painoinen koira muuttuu äkkipysähdyksessä 1300 kg painoiseksi ”pommiksi”, joka iskeytyy esim. etupenkkejä vasten, pahemmassa tapauksessa takaraivoosi. Vastaavasti 100 km/h ajettaessa liike-energia muuttaa saman koiran 5000 kg painoiseksi. Oman ja koiran turvallisuuden takia koiraa ei siis kannata pitää vapaana auton matkustamossa ja kuljetushäkkikin pitäisi kiinnittää huolellisesti niin, ettei se törmäyksessä singahda etupenkkeihin tai tuulilasiin.

Hyvä turvavyö on leveänauhainen ja valjasmallinen. Silloin se jakaa törmäysvoiman kohdistumista laajoille alueille ja koiran mahdollisuudet selviytyä kolarista ovat paremmat. Valikoimastamme löydät korkealuokkaiset Karlie-turvavyöt kaiken kokoisille koirille. Valjasta voi käyttää myös tauoilla taluttimen kanssa normaalin koiravaljaan tapaan. Turvavyö on hyvä hankinta etenkin silloin, kun autosi on pieni tai koirasi kulkee usein muitten autoissa, eikä turvaverkon asentaminen tai kuljetushäkin hankkiminen ole mahdollista tai järkevää.

Muistathan pitää koiran kanssa ruoka-, juoma ja jaloittelutuokioita pidemmillä matkoilla ja raikasta vettä saatavilla myös matkan aikana. Matkajuomapullo on kätevä tähän tarkoitukseen.

Lue lisää aiheesta Lemmikin kanssa matkoilla

Tassu Muut artikkelit teemasta Kevät

Aiheeen tuotteita

Karlie koiran turvavyö M

Karlie koiran turvavyö M
20.40
◉ Heti varastosta

Trixie juoksuvaijeri 15 + 3 m

Trixie juoksuvaijeri 15 + 3 m
24.90
◉ Heti varastosta

Kissankuppi Kissanassu 0,25 l

Kissankuppi Kissanassu 0,25 l
4.80
◉ Heti varastosta

Hurtta Pro matkajuomakuppi

Hurtta Pro matkajuomakuppi
25.90
◉ Heti varastosta

Activity koirafrisbee 19 cm

Activity koirafrisbee 19 cm
8.20
◉ Heti varastosta

Toukokuu

Kesä tulee!

Kesä!

Kesällä ulkoilmaelämä houkuttelee niin ihmisiä, koiria, kuin kissojakin. Pihalla on kiva puuhastella, metsään on mukava mennä haistelemaan luonnon tuoksuja.

Lue artikkeli aiheesta Toukokuu