Tassu Kaikki teemat

Koira murisee ruokakupilla

Artikkelikuva

Kun koira murisee ruokakuppiaan lähestyvälle ihmiselle, on kyse joko johtajuusongelmasta tai koiran epävarmuudesta. Koiraa ei tule nuhdella tai rangaista, vaan saada se ymmärtämään, että kuppia lähestyvä ihminen on hyvä asia eikä koiran tarvitse pelätä ruoka-annoksensa puolesta.

Näin hoidat tilanteen:

· vaihda koiran ruoka vähäksi aikaa johonkin sellaiseen, jota se ei kovin mielellään syö. (Koira vahtii hanakammin herkkujaan)

· Tarjoile ruoka kolmessa eri kupissa. Anna ne kaikki koiralle yhtä aikaa ja aseta ne melko kauas toisistaan.

¬∑ Koiran sy√∂dess√§ yhdest√§ kupista, laita toiseen kuppiin sen herkkua. √Ąl√§ nosta kuppia lattialta. Tee n√§in my√∂s kolmannen kupin kanssa koiran tyhjent√§ess√§ edellist√§ kuppia.

· Seuraavalla ruokailukerralla anna koiralle taas kolme kuppia kuten edellä, mutta nyt yritä laittaa herkku siihen kuppiin josta koira parhaillaan syö. Jos koira murisee, eikä laske sinua kupilleen, siedätä koiraa niin, että pienennät kuppien välimatkaa ja toimit kuten edellisessä kohdassa. Kun koira edistyy, voit vähentää kuppien määrän kahteen. Jatka harjoitusta niin monena päivänä, että ongelmia ei enää ole.

· Kun kahden kupin kanssa sujuu ongelmitta, lisää herkkuruoka niin, että nostatkin toisen kupin pois lattialta laittaaksesi siihen parempaa ruokaa.

· Kun tästäkin vaiheesta selvitään ongelmitta, on vuorossa tulikoe: otat koiralta kupin pois kesken sen ruokailun, nostat sen ylös ja lisäät kuppiin herkkua.

Jos ongelmia alkaa esiintyä uudelleen, palaa harjoitteissa takaisinpäin. Vaikka ongelmia ei olisikaan, anna koiralle silloin tällöin jotain hyvää kuppiin ruokailun aikana, jolloin opittu käyttäytymismalli vahvistuu.

Ongelman ennaltaehkäisy pentukoiran kanssa

¬∑ Ruoki pentua k√§dest√§si niin, ett√§ se oppii saavansa ruoan nimenomaan sinun ‚ÄĚarmostasi‚ÄĚ.

· Voit myös olla syövinäsi koiran ruokaa ensin, jolloin se ymmärtää sinun olevan johtaja ja määräävän ruoasta.

¬∑ Opeta koira istumaan kuppinsa √§√§relle ja aloittamaan sy√∂minen vasta luvan saatuaan esim. sanomalla ‚ÄĚole hyv√§‚ÄĚ.

Tassu Muut artikkelit teemasta Koiran käytöshäiriöt

Koiran sopeuttaminen uuteen kotiin

Mitä pitää ottaa huomioon, kun koira muuttaa uuteen kotiin joko sisään tai ulos.

Koiran ulosteiden, kakan syönti eli koprofagia

Artikkelissa käsitellään yleistä ongelmaa eli koiran ulosteiden syöntiä, sen syitä ja ongelman ratkaisua.

Koiran tai kissan äkillinen ripuli

Koirilla voi olla hyvin monen tyyppisiä suolisto- ja ruoansulatusvaivoja, mutta varsinkin kevät on ripulin ja oksentelun varsinaista "sesonkiaikaa".

Kissan tai koiran kipu ja sen tunnistaminen

Artikkeli käsittelee koiran ja kissan kiputiloja ja neuvoo niiden tunnistamisessa.

Koira tai kissa voi pahoin automatkalla

Lemmikkien lisäravinteet, tarvitaanko niitä?

Kuten me ihmiset, myös lemmikit saavat yleensä tarvitsemansa ravinteet ja vitamiinit ravinnostaan. Joskus voi kuitenkin olla tilanne, jossa esim. vitamiineja ja öljyvalmisteita kannattaa lemmikille antaa

Koiran anaalirauhasten tyhjennys

Artikkeli käsittelee koiran anaalirauhasongelmia. Kerromme myös, miten anaalirauhaset tyhjennetään.

Lue artikkeli aiheesta Koira murisee ruokakupilla