Tassu Kaikki teemat

Huh hellettä!

Helteillä on hyvä muistaa se, että koirat kärsivät kuumuudesta siinä missä ihmisetkin. Vältä pyörä- ja juoksulenkkejä kuumalla ilmalla, ne voi jättää kokonaan väliin tai ajoittaa halutessaan varhaiseen aamuun tai myöhäiseen iltaan kun ilma viilenee. Huolehdithan siitä, että lemmikilläsi on mahdollisuus päästä varjoon ja että raikasta juomavettä on aina tarjolla, oltiinpa sisällä tai ulkona. Uintireissut piristävät kunhan katsoo, että vedessä ei ole sinilevää. Turkki kannattaa kotona vielä huuhdella ja kuivata hyvin jotta vältytään järvipöpöiltä ja jotta iho pysyy kunnossa, eikä turkki rupea haisemaan pahalle.

Viilentävät alustat helpottavat lemmikkisi oloa automatkoilla ja kun taukoja pidetään riittävästi, pitempikin matka sujuu ogelmitta. Matkajuomapullosta koiraa on helppo juottaa missä vain.

Uinti- ja kesäretkien ohella kesään kuuluvat tietysti myös kärpäset ja muut pörriäiset. Tiedätkö kuinka toimia jos ampiainen pistää lemmikkiäsi?
Ampiaisen tai mehiläisen pisto voi aiheuttaa turvotuksen ja kipua. Mikäli turvotus on voimakasta, voi antaa kyytabletin: kissalle 1/2 tbl, koiralle 1 tbl/10 kg, maksimissaan kuitenkin kolme.
Eläinlääkäriin tulee hakeutua, mikäli lemmikkisi saa allergisen reaktion tai esim. suussa oleva pisto aiheuttaa hengitysvaikeuksia. Allergisten reaktioiden oireita ovat mm. voimakas, nopeasti lisääntyvä turvotus, kutina, raju oksentelu, hengitysteiden turpoaminen ja heikkous.

KYYN PUREMAN koira saa useimmiten kuonoonsa ja silloin toipumisennuste on hyvä. Purema raajassa on huomattavasti vaarallisempi ja pahimmillaan se voi johtaa koiran menehtymiseen.

Kyynpureman oire on kudosturvotus, joka on havaittavissa viimeistään kahden tunnin kuluttua puremasta. Joskus voi käydä niinkin, että kyy ei ole ruiskuttanut myrkkyä pureman yhteydessä. Silloin ei tarvita muita toimenpiteitä kuin puremakohdan puhdistaminen.

Toimi näin:
Jos epäilet kyyn purreen lemmikkiäsi, pidä se mahdollisimman paikoillaan, jotta myrkky ei leviä muualle elimistöön. Myrkky aiheuttaa puremakohdassa kudostuhoa, turvotusta, kuoliota sekä veren hyytymishäiriöitä.
Kanna lemmikkisi autoon ja vie se eläinlääkärin vastaanotolle mahdollisimman pian. Enää suositella kyytabletin antamista ensiapuna paitsi siinä tapauksessa, että purema on pään alueella ja turvotus uhkaa tukkia hengitystiet.

Eläinlääkärissä lemmikkiä hoidetaan levolla, nesteytyksellä ja tarvittaessa vastamyrkyllä ja eläimille tarkoitetulla särkylääkkeellä. 
Muutaman viikon kuluttua on syytä käydä vielä jälkitarkastuksessa, jossa tarkistetaan sydämen, munuaisten ja keuhkojen toiminta. Sydämen rytmihäiriöit, munuaisten vajaatoiminta ja nesteen kertyminen keuhkoihin ovat jälkiseuraamuksia joita kyyn puremasta voi seurata.

PUNKIT ovat riesana yhä pohjoisemmassa. Ne levittävät borrelioosia, puutiaisaivotulehdusta sekä toisintokuumeetta. Clear Spray -punkkisuihke sopii kaikille eläimille ja sillä voi suojata myös esim. puutarhakalusteiden pehmusteet. Punkinesto- ja -poistovälineet löydät 
TÄÄLTÄ. Lue lisää punkeista ja niiden aiheuttamista sairauksista osoitteessa punkki.net

Tassu Muut artikkelit teemasta Kesä

Aiheeen tuotteita

Viilennyshuivi L 38-52 cm

Viilennyshuivi L 38-52 cm
9.20
◉ Heti varastosta

Viilennysmatto M-PETS Frozen L

Viilennysmatto M-PETS Frozen L
33.40
◉ Heti varastosta

Viilennysmatto M-PETS Frozen S

Viilennysmatto M-PETS Frozen S
12.50
◉ Heti varastosta

Trixie Matkajuomapullo 500 ml

Trixie Matkajuomapullo 500 ml
6.40
◉ Heti varastosta

Trixie Matkajuomapullo 250 ml

Trixie Matkajuomapullo 250 ml
5.20
◉ Heti varastosta

Trixie polkupyöräkori, musta

Trixie polkupyöräkori, musta
38.00
◉ Heti varastosta

Lue artikkeli aiheesta Huh hellettä!

Lemmikille.com / Delivet Oy | Viilaajankatu 5, 15520 Lahti | P. 010 3961800 (ma-to 9-16) | Y1569430-8
| Yritysinfo | Toimitusehdot | Maksutavat | Ota yhteyttä | GDPR tietosuojalausunto