Tassu Kaikki teemat

Akviivista syksyä koiran kanssa

Artikkelikuva

Koulut ovat alkaneet, kansanopistojen kursseille ovat ilmoittautumiset käynnissä, tämän kesäiset koiranpennut viedään pentukouluihin, mutta voisiko aikuisen koiran kanssa aloittaa uuden harrastuksen? Tottakai voi! Vanhallekin koiralle voi opettaa uusia temppuja...

Perusasioita, kuten luoksetulo, on hyvä opettaa kaikille koirille ja näin pitää "perustottelevaisuustasoa" yllä. Noutaminen on leikki, josta monet koirat pitävät ja siinä on helppo yhdistää monta tärkeää asiaa: koira lähtee liikkeelle vain luvalla, noutaa ja tuo esineen ja irrottaa otteen pyynnöstä. Jo näiden muutamien asioiden säännöllinen harjoittelu parantaa koiran perustottelevaisuutta ja vahvistaa ihmisen laumanjohtajuutta. Tästä linkistä löydät dummyt, frisbeet ja pallot noutoleikkeihin: Koiran lelut

Jotkut rodut kaipaavat muita enemmän toimintaa ja pitävät siitä, että niitä ohjataan ja niiltä odotetaan suorituksia. Jäljestäminen, rauniokoiratoiminta ja agility ovat hyviä lajeja varsinkin näille koirille. Lisätietoa kursseista ja toiminnasta löytyy yhdistysten sivuilta ja aika kattavan tietopaketin tarjoaa www.pelastuskoiraliitto.fi
Ne koirat, jotka eivät kaipaa ihan niin paljoa toimintaa, voivat toimia kaverikoirina. Kaverikoiratoiminta on vapaaehtoistoimintaa ja sen tarkoituksena on tuoda iloa ja uusia kokemuksia niille ihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta pitää omaa koiraa. Suomen kennelliiton sivulta voi lukea aiheesta lisää: www.kennelliitto.fi/koirat/kaverikoirat. Kissojen ja muidenkin lemmikkien omistajat voivat osallistua vastaavaan toimintaan. Suomen Karva-kaverit –yhdistyksen sivulta löydät tietoa tästä vaihtoehdosta.  Kaikilta sivuilta löydät myös yhteystiedot lähialueesi ohjaajiin ja ryhmiin.

Koulutukseen ja harrastuksiin on nykyään tarjolla monenlaisia apuvälineitä. Koulutuspannat ovat pantoja, joita voidaan käyttää koiran ohjaamiseen etäältä esim. käsimerkkien tai pillin asemesta. Varsinkin aktiivisesti harrastavien tai työtä tekevien koirien kanssa näistä on suuri apu. Valikoimastamme löydät Canicom Soft –koulutuspannan, jolla voit ohjata koiraasi jopa 200 m päästä. 

Koulutuspantaa käyttäessä annattaa uhrata aikaa sille, että opettaa koiran perusteellisesti ymmärtämään mitä siltä odotetaan minkäkin merkkiäänen kuullessaan. Koiran pään saa näillä laitteilla helposti sekaisin jos perusteet eivät ole kunnossa ja kallis investointi menee hukkaan.

Säännöllisesti ja kovaa treenaavalle tai työtä tekevälle koiralle suosittelemme päivittäiseksi lisäravinteeksi Vetzyme B+E:tä. 
Se on vitamiinipommi, joka on suunniteltu täyttämään aktiivisen koiran vitamiinitarve. Se edesauttaa kasvua ja lihaksiston kehittymistä, antaa työkoiralle puhtia ja valppautta, pitää yllä aktiivisuutta ja hyvää yleiskuntoa. Vetzyme B+E sopii myös koiralle, jonka toivotaan jatkavan sukua. Sen sisältämät E-vitamiinit ja seleeni vaikuttavat suotuisasti koiran lisääntymiskykyyn.

Kissoillekin kannattaa tarjota virikkeitä ja älyllisiä haasteita, ne pitävät mielen virkeänä. Automaattiset kissanlelut, laserosoittimet ja älypelit kaivetaan kaapista sitten, kun kissan ”omat kivat” eivät enää riitä.

Iltojen hämärtyessä haluamme tietysti muistuttaa heijastimista. Jos kuljet lemmikkisi kanssa paljon luonnossa, LED-pannat ja erilaiset vilkut helpottavat koiran liikkeiden seuraamista vaikka ei vielä pilkkopimeää olisikaan.

Mukavaa ja lämmintä loppukesää kaikille karvoihin katsomatta!

Tassu Muut artikkelit teemasta Koiran koulutus

Lue artikkeli aiheesta Akviivista syksyä koiran kanssa

Lemmikille.com / Delivet Oy | Viilaajankatu 5, 15520 Lahti | P. 010 3961800 (ma-to 9-16) | Y1569430-8
| Yritysinfo | Toimitusehdot | Maksutavat | Ota yhteyttä | GDPR tietosuojalausunto