Tassu Kaikki teemat

Kesä!

Artikkelikuva

Kesällä ulkoilmaelämä houkuttelee niin ihmisiä, koiria, kuin kissojakin. Pihalla on kiva puuhastella, metsään on mukava mennä haistelemaan luonnon tuoksuja.

Metsässä kulkiessa pitää muistaa, että koirien irrallaan pitäminen on kielletty maaliskuun alusta elokuun puoleen väliin. Kiinnipitoajan tarkoitus on varmistaa luonnoneläimille rauha niiden lisääntymisaikana. Kiinnipitoaikana koira on pidettävä aina kytkettynä tai siten, että se on välittömästi kytkettävissä. Kiinnipitoaika ei koske alle viiden kuukauden ikäistä pentua tai palvelutehtävässä olevaa koiraa.

Koiraa saa pitää vapaana pihamaalla, puutarhassa tai muulla aidatulla alueella, esim. koirapuistossa. Koirat ovat vikkeliä liikkeissään ja esim. pihalla oleskellessa ei pysty välttämättä koko aikaa koiran liikkeitä vahtimaan. Koiran omankin turvallisuuden kannalta on parasta, että se ei pääse seikkailemaan itsekseen naapurustoon tai autotielle. Jos pihan aitaaminen ei ole mahdollista, juoksuvaijeri tai maakoukku ovat hyviä vaihtoehtoja. Maakoukun paikkaa on helppo vaihtaa, se on helppo ottaa mukaan kyläreissulle tai vaikkapa leirinräalueelle. Täältä ne löytyvät: Maakoukut ja juosuvaijerit.

Koiran irrallaan pitämisestä voit lukea lisää artikkelista Koiran ulkoiluttaminen ilman hihnaa, sallittua, hyväksyttävää vai ei?. Koirapuistossa koira saa juoksennella irrallaan lajitoveriensa kanssa ja kevään myötä niiden suosio ja kävijämäärät aina lisääntyvätkin. Vaikka lemmikit saavat olla irrallaan, myös koirapuistoissa on tiettyjä sääntöjä joihin varsinkin tuoreiden koiranomistajien kannattaa tutustua. Niistä lisää jutussa Koirapuistoetiketti.

Kun mennään pitkin metsiä, kolutaan pensaanjuuria ja havistellaan heinikoita, mukaan tarttuu myös niitä ikävämpiä seuralaisia, punkkeja. Punkkipannoista ja niiden sopivuudesta lemmikeille käydään keväisin paljon keskustelua kissa- ja koirapalstoilla. Monet pelkäävät pantojen aiheuttamia mahdollisia iho- tai allergiareaktioita, jotkut ovat huolissaan tehon säilymisestä innokkaalla uimarilla. Jotkut suosivat rokotetta, toisille se tuntuu hinnaltaan turhan korkealta, varsinkin jos lemmikkejä on useampi. Meiltä löydät kätevän ratkaisun, nyt jopa tarjoushintaan!

Bob Martin Clear Spray sopii kissoille ja koirille. Sitä voi suihkauttaa myös pihalla ulkoileviin tai kesän ulkohäkissä asusteleviin kaneihin ja marsuihin. Myrkytön spray suojaa paitsilemmikkisi, myös kotisi punkeilta ja kirpuilta jopa neljän viikon ajan. Suihketta voi myös lisätä tarvittaessa. Clear Spray -suihke muodostaa näkymättömän, silkinohuen, tahmean kalvon joka tukkii punkkien ja kirppujen hengitystiet ja estää niitä liikkumasta. Voit käyttää suihketta lemmikkisi turkkiin, mutta myös kodin tekstiileihin, lemmikin petiin jne.

Suihkeen teho perustuu dimetikoniin. Dimetikoni (Polydimetyylisiloksaani, PDMS) on orgaaninen polymeeri, jota käytetään mm. piilolinssien, lääketieteellisten välineiden ja shampoiden valmistuksessa. Yhdistettä käytetään myös vaahdonestoaineena (E900) mm. paistorasvoissa ja -öljyissä, kasvissäilykkeissä, hilloissa ja makeisissa. Lisää tietoa ja käyttöohjeet löydät tuotesivulta Bob Martin Clear Spray.

Joskus lemmikkien turkista löytyy myös kirppuja tai muita ötököitä. Elektronisella kirppukammalla voit kerätä ulkoloiset elektrostattisesti. Kirppukampa hoitaa myös lemmikkisi turkkia: negatiiviset ionit ja aktiivihappi vähentävät pahaa hajua turkissa ja negatiivisten ionien ansiosta turkki on myös kiiltävämpi kampaamisen jälkeen. Kirppukampa sopii kaikkien lemmikkien, kissojen, koirien ja jyrsijöiden turkin hoitoon, mutta sitä voi käyttää myös ihmishiuksiin jos on pelkoa hirvikärpäsistä tai täitartunnasta.

Punkkien aiheuttamista vaivoista ja ensiavusta käärmeen tai hyönteisen pistäessä lemmikkiäsi voit lukea täältä: Lemmikin ensiapu, punkit.

Mukavaa, lämmintä ja aurinkoista kesää teille kaikille!

Tassu Muut artikkelit teemasta Kesä

Aiheeen tuotteita

Activity koirafrisbee 19 cm

Activity koirafrisbee 19 cm
8.20
◉ Heti varastosta

Trixie juoksuvaijeri 15 + 3 m

Trixie juoksuvaijeri 15 + 3 m
24.90
◉ Heti varastosta

Lue artikkeli aiheesta Kesä!

Lemmikille.com / Delivet Oy | Viilaajankatu 5, 15520 Lahti | P. 010 3961800 (ma-to 9-16) | Y1569430-8
| Yritysinfo | Toimitusehdot | Maksutavat | Ota yhteyttä | GDPR tietosuojalausunto