Lemmikille.com - Lemmikkien kanssa reissussa

LEMMIKKIEN KANSSA REISSUSSA

Kesä on lomamatkojen, mökki- ja sukulaisvierailujen aikaa. Joskus lemmikit jätetään hoitoon, mutta usein ne lähtevät isäntäperheen mukaan matkalle. Kun muistaa pari asiaa, kaikkien reissu sujuu mukavasti.

AUTOMATKAT
Liian usein näkee lemmikkejä irrallaan auton sisätiloissa. Kissa jarrupolkimen alla tai äkkijarrutuksessa takaikkunalta singahtava pienikin koira voi aiheuttaa sinänsä harmittomassa liikennetilanteessa todella pahan onnettomuuden.

Kissoille paras ja turvallisin tapa matkustaa autossa on kuljetuskori. Koiraa voidaan myös pitää häkissä tai tavaratilassa, jossa on suojaverkko. Koiran omalla turvavyöllä se voidaan kiinnittää auton turvavyöhön ja näin kaverisi voi matkustaa penkillä, jos se siihen on tottunut.

Kun auto ei ole liikkeessä, se kuumenee nopeasti yllättävän kuumaksi. Älä koskaan jätä lemmikkiäsi autoon yksin kovin pitkäksi aikaa. Lyhytkuonoiset ja vanhat koirat, sekä pennut, ovat erityisen alttiita lämpöhalvaukselle. Joka kesä koiria kuolee lämpöhalvaukseen parkkeeratuissa autoissa. Mikäli poliisi havaitsee kuumuudesta kärsivän lemmikin autossa, sillä on oikeus murtautua autoon lemmikin pelastamiseksi.

Mikäli koirasi tai kissasi kärsii lievästä lämpöhalvauksesta, juota sille kylmää vettä ja kastele se kylmällä vedellä. Myös kostea, viileä pyyhe auttaa. Jos lemmikki ei toivu, on se vietävä eläinlääkäriin.

Me ihmiset käymme virkistäytymässä kahvilla, jäätelöllä ja virvoitusjuomilla. Jaloittelu ja vessassa käyntikin on poikaa. Muistathan tarjota myös lemmikillesi raikasta vettä ja mahdollisuuden ulkoiluun, ehkä jopa pieneen leikkihetkeen, automatkan aikana. 

VIERAISSA PAIKOISSA
Varmasti oletkin muistanut tarkistaa kyläpaikasta, että esim. koiran mukaan ottaminen sopii isäntäväelle. Koiran viihtymistä uusissa paikoissa helpottavat omat kupit, omat tutut lelut ja ehkäpä oma petikin!

Kesällä ollaan kyläpaikoissakin paljon ulkona. Varsinkin, jos talossa ei ole omia koiria, piha-alueet eivät välttämättä ole aidattuja. Maakoukku on oiva apu: kun ollaan rantasaunalla, koira on hihnassa rantasaunalla ja kun siirrytään terassille, koiran kiinnityspaikka siirretään taas uuteen kohtaan. Koira saa olla porukoissa ja ihmiset voivat rentoutua!

VESILLÄ
Usein vesillä liikkuva koira tarvitsee ehdottomasti pelastusliivit.
Vaikka koira osaisikin uida, pitkään veden varassa ollessa siltä voivat voimat loppua tai kylmä kangistaa.
Pelastusliiveissä on myös kahva, josta koira on helppo nostaa takaisin veneeseen tai laiturille.